Bernard Arnault și-a pierdut locul de a doua cea mai bogată persoană din lume, în contextul scăderii acțiunilor din industria luxului

Bernard Arnault și-a pierdut locul de a doua cea mai bogată persoană din lume, în contextul scăderii acțiunilor din industria luxului
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 17 oct 2023
Bernard Arnault și-a pierdut locul de a doua cea mai bogată persoană din lume, în condițiile în care o scădere a acțiunilor din industria luxului i-a împins averea netă sub cea a lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Arnault este fondatorul și directorul general al LVMH, grupul francez de lux care include mărci precum Louis Vuitton și Moet & Chandon. Averea sa a scăzut cu 6,8 miliarde de dolari de miercuri, când compania a raportat o creștere mai slabă a vânzărilor.
Gazele se ieftinesc în Europa pe fondul prognozelor meteo favorabile CITEȘTE ȘI Gazele se ieftinesc în Europa pe fondul prognozelor meteo favorabile

Arnault are acum o valoare de 155,1 miliarde de dolari, cu puțin sub cea de 156,3 miliarde de dolari a lui Bezos, potrivit indicelui Bloomberg Billionaire.

Arnault a devenit cea mai bogată persoană din lume la sfârșitul anului 2022, depășindu-l pe Elon Musk,. în timp ce acțiunile din domeniul tehnologiei se luptau cu o inflație ridicată. Arnault a coborât din nou sub Elon Musk în luna mai, dar nu a coborât mai jos de poziția a doua ăn clasament din octombrie 2022.
 
Declinul consemnat de averea lui Arnault reflectă vânzările slabe care afectează produsele de lux în acest an, pe fondul scăderii cererii din partea consumatorilor din SUA, care se tem de inflație, și al unei redresări economice dificile în China. Acțiunile LVMH au scăzut cu aproximativ 10% la Paris în cele trei zile care au urmat raportului privind rezultatele, înainte de a se redresa luni.
 
În schimb, Bezos și Musk, cea mai bogatp persoană din lume, au beneficiat de o redresare a acțiunilor din domeniul tehnologiei.
viewscnt
Afla mai multe despre
arnault
bezos
musk
miliardari