Bloomberg susține că Ungaria a ieșit dintr-o recesiune lungă. Mesaj pentru România UPDATE Ungaria contrazice așteptările

Bloomberg susține că Ungaria a ieșit dintr-o recesiune lungă. Mesaj pentru România UPDATE Ungaria contrazice așteptările
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 aug 2023

Potrivit agenției, PIB-ul țării a crescut cu 0,2% din aprilie până în iunie, comparativ cu ultimele trei luni anterioare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Economia maghiară pare să fi ieșit dintr-o lungă recesiune, consideră Bloomberg, analizând creșterea trimestrială a țării, arată Adevarul.

ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat definitiv arbitrajul de la Washington cu Alpiq, fost beneficiar de energie ieftină de la Hidroelectrica, cu miză de aproape jumătate de miliard de dolari CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Statul român a câștigat definitiv arbitrajul de la Washington cu Alpiq, fost beneficiar de energie ieftină de la Hidroelectrica, cu miză de aproape jumătate de miliard de dolari

Potrivit unui sondaj al economiștilor realizat de Bloomberg, PIB-ul Ungariei a crescut cu 0,2% din aprilie până în iunie, comparativ cu ultimele trei luni anterioare. Aceasta este prima creștere înregistrată a economiei după o recesiune care a durat din 2009, a spus agenția. Cu toate acestea, în ultimele patru trimestre, PIB-ul a scăzut cu 1,4%, potrivit Bloomberg.

UPDATE Ungaria contrazice, surprinzător, așteptările - DETALII AICI

Anterior, în Ungaria, de la 1 august, a fost anulat plafonul de preț pentru principalele tipuri de produse, care a fost stabilit pentru a sprijini segmentele social vulnerabile ale populației. Guvernul a luat această decizie pentru că, în prezent, consideră că această măsură și-a îndeplinit rolul social important și a contribuit la reducerea inflației. 

România a fost o excepție, cu progrese constante ale produsului intern brut începând de la pandemie. Va crește cu 0,2% pe o bază trimestrială și cu 2,5% față de anul precedent, potrivit estimărilor mediane dintr-un sondaj Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
bloomberg
ungaria
recesiune