Sondaj Bloomberg: BCE va majora din nou dobânzile luna viitoare, ultima majorare din acest ciclu de înăsprire monetară

Sondaj Bloomberg: BCE va majora din nou dobânzile luna viitoare, ultima majorare din acest ciclu de înăsprire monetară
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 aug 2023
Chiar dacă semnele recente arată că presiunile inflaționiste se diminuează, economiștii chestionați de Bloomberg continuă să prezică faptul că Banca Centrală Europeană va efectua o ultimă majorare a ratelor dobânzilor luna viitoare.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Rata la depozitele va fi ridicată la 4% în septembrie, de la 3,75% în prezent, potrivit unui sondaj Bloomberg. În același timp, respondenții estimează că oficialii vor începe să reducă costurile de împrumut în martie, cu o lună mai devreme decât credeau anterior.
Marea Britanie și SUA avertizează asupra riscului de atacuri teroriste în Suedia CITEȘTE ȘI Marea Britanie și SUA avertizează asupra riscului de atacuri teroriste în Suedia

Președintele BCE, Christine Lagarde, a declarat că la ședința BCE din 13-14 septembrie se va decide între o a zecea creștere consecutivă și o pauză.

De la ultima reuniune a oficialilor, cercetările BCE au sugerat că inflația CORE - un indicator pe care îl urmăresc cu atenție - a atins probabil un nivel maxim. Mai mult, un sondaj separat realizat în rândul consumatorilor a arătat că așteptările privind creșterea prețurilor în zona euro au scăzut din nou, deși au rămas peste obiectivul de 2%.
 
Cu toate acestea, analiștii care au participat la sondajul Bloomberg și-au majorat proiecțiile privind inflația în 2023 și inflația de bază în acest an și anul viitor. 
 
Piețele monetare evaluează în prezent la 70% șansele unei majorări de 25 de puncte de bază di partea BCE luna viitoare.
viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi
inflatie
decizie bce
sondaj bloomberg