Bloomberg: UE va limita la 9 luni perioada în care persoanele vaccinate pot călători. După acest interval, ar putea fi necesare doze "booster"

Bloomberg: UE va limita la 9 luni perioada în care persoanele vaccinate pot călători. După acest interval, ar putea fi necesare doze "booster"
scris 25 nov 2021
Uniunea Europeană va recomanda ca vaccinarea împotriva Covid-19 să ofere celor inoculați dreptul de a călători în UE doar pe o perioadă limitată, de 9 luni. UE va propune, totodată, acordarea de prioritate călătorilor vaccinați, potrivit unui document consultat de Bloomberg.

Ce vor face autoritățile și care este planul strategic pentru salvarea vieții românilor în contextul pandemic actual sunt teme care vor fi anunțate la Videoconferința Profit Health.forum - Sistemul sanitar, între pandemie și criza economică. Unde este pacientul? Ediția a IX-a

Videoconferința, organizată cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Nordis Group, programată pentru 9 decembrie, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

DETALII AICI

Modificările sugerează că vor fi necesare doze "booster" pentru a călători în UE după perioada de 9 luni de la vaccinarea inițială.
 

La acest moment, certificatul verde este valabil 1 an, dar unele state impun deja o perioadă maximă de 270 de zile de la vaccinare pentru a permite intrarea pe teritoriul lor.

Potrivit Bloomberg, Comisia Europeană va propune ca statele membre să continue să primească toți călătorii vaccinați cu vaccinuri aprobate de blocul comunitar. De asemenea, va propune ca țările UE să primească, din 10 ianuarie, toți călătorii care au primit vaccinuri aprobate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Noile propuneri, care ar putea fi anunțate chiar astăzi, ar putea include și schimbări legate de călătoriile în afara UE.
viewscnt
Afla mai multe despre
vaccin covid
vaccin ue
vaccin valabilitate
calatorii ue
vaccinare calatorii
certificat verde
vaccinare 9 luni
booster
obligativitate booster