Campionatul Mondial de Fotbal ar urma să aducă 17 miliarde de dolari economiei Qatarului

Campionatul Mondial de Fotbal ar urma să aducă 17 miliarde de dolari economiei Qatarului
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2022

Qatarul se așteaptă ca găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal 2022 să adauge până la 17 miliarde de dolari la economia sa, o cifră mai mică decât estimările anterioare care vorbeau de un impuls de 20 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Țara din Golful Persic ar urma să atragă 1,2 milioane de vizitatori în acest an, mai puțin decât estimările inițiale conform cărora numărul de vizitatori urma să crească cu 1 până la 1,5 milioane de vizitatori, a declarat Nasser Al Khater, directorul general de la FIFA World Cup Qatar 2022, într-un interviu pentru Bloomberg Television.

FOTO Sacha Dragic, fondatorul Superbet, deschide un hotel la Porțile de Fier CITEȘTE ȘI FOTO Sacha Dragic, fondatorul Superbet, deschide un hotel la Porțile de Fier

Qatarul vrea să profite de turneul care va începe în luna noiembrie pentru a-și prezenta expansiunea rapidă dintr-un mic sat de pescuitori de perle într-o metropolă a Golfului Persic, o putere în domeniul exporturilor de energie și un important hub de tranzit. Cu toate acestea, Campionatul Mondial de Fotbal 2022 este afectat de controverse legate printre altele de modul cum au fost tratați muncitorii emigranți, dintre care mulți au venit din țările sărace, scrie Agerpres.

Nasser Al Khater a apreciat că criticile ignoră progresele făcute de Qatar, menționând legislația referitoare la salariile minime pentru muncitori și stabilirea programului lor de muncă.

Un alt motiv de îngrijorare îl constituie spațiile insuficiente pentru cazarea fanilor care vor dori să participe la Campionatul Mondial de Fotbal. Pentru a face față cererii preconizate, Qatarul a închiriat două vase de croazieră, i-a încurajat pe proprietarii de locuințe să își închirieze proprietățile lor către vizitatori și de asemenea a pus la punct un sistem de zboruri de tip "shuttle" astfel încât fanii fotbalului pot să se cazeze și în țările din jurul Qatarului.

Mii de camere la multe hoteluri de lux au fost rezervate pentru oficialii FIFA și jucători, a precizat Nasser Al Khater, adăugând că Qatarul va oferi mai multe camere de cazare pentru vizitatori.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va fi găzduit de emiratul Qatar între 21 noiembrie și 18 decembrie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
campionatul mondial de fotbal
qatar