Cărbunele începe să se acumuleze în Europa deoarece companiile de utilități preferă gazele naturale

Cărbunele începe să se acumuleze în Europa deoarece companiile de utilități preferă gazele naturale
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 sep 2019

Stocurile de cărbune au început să crească în unele porturi europene în condițiile în care companiile de utilități din Germania și până în Spania preferă din ce în ce mai mult gazele naturale, o opțiune mai ecologică pentru producția de energie electrică, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezervele de cărbune din porturile Rotterdam, Amsterdam și Vlissingen au crescut săptămâna trecută la cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni. Unul dintre motive este vremea frumoasă din ultima perioadă. În plus, scăderea prețurilor la gaze naturale a făcut mai atractiv acest combustibil pentru companiile de utilități, în timp ce energia fotovoltaică și cea eoliană continuă să reducă ponderea totală a combustibililor fosili, scrie Agerpres.

Directorii Thomas Cook, investigați de autoritățile britanice pentru faliment. Critici pentru salarii mari. Boris Johnson: \ CITEȘTE ȘI Directorii Thomas Cook, investigați de autoritățile britanice pentru faliment. Critici pentru salarii mari. Boris Johnson: "Este corect ca directorii să își acorde sume importante când afacerile riscă să se ducă la vale în felul acesta ?"

Aceste date sunt un nou semnal care arată modul în care modificările de pe piața energiei vin în sprijinul statelor care vor să renunțe la cel mai poluant combustibil fosil pentru a reduce emisiile poluante. Pentru o mare parte din deceniul actual a fost mai profitabil să utilizezi cărbune decât gaze naturale în Germania însă această relație s-a inversat la începutul anului odată cu supraoferta de gaze naturale.

Stocurile de cărbune din cele trei porturi olandeze se situau, în data de 16 septembrie, la 6,5 milioane tone.

viewscnt
Afla mai multe despre
carbune
gaze naturale