Cea mai bogată familie din Italia va încasa dividende în valoare de 642 milioane de euro de la Nutella

Cea mai bogată familie din Italia va încasa dividende în valoare de 642 milioane de euro de la Nutella
scris 23 ian 2020

Familia italiană Ferrero, care se află în spatele producătorului cremei de ciocolată Nutella, urmează să primească dividende în valoare de 642 milioane de euro, în condițiile în care firma a realizat un profit net de 928,6 milioane de euro în anul fiscal încheiat în luna august 2019, în creștere cu peste 25% față de anul fiscal precedent, arată documentele trimise către organismele de reglementare, transmite Bloomberg.

Plăți de asemenea amploare au ajutat familia Ferrero să ajungă pe locul 25 în topul celor mai bogate familii din lume, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Analiștii subliniază că, în ultimul deceniu, averea unor familii de multimiliardari precum Walton, Koch sau Wertheimer a crescut în mod exploziv. De exemplu, în această perioadă, familia Ferrero a încasat dividende în valoare de peste două miliarde de euro, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dagesh Group construiește un complex rezidențial în centrul Bucureștiului, proiect inițiat înainte de criză

Aceasta în condițiile în care profiturile realizate de compania care produce crema de ciocolată Nutella s-au dublat după 2008. Firma a declanșat o campanie de achiziții pentru a-și crește prezența pe piața din SUA și a-și extinde gama de produse. În 2018, Ferrero a preluat divizia de dulciuri din SUA a grupului elvețian Nestle SA pentru 2,8 miliarde dolari și anul trecut a finalizat achiziția diviziei de biscuiți a Kellogg Co. pentru 1,3 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
nutella
ferrero