Tesla depășește Volkswagen și devine a doua mare companie auto în funcție de capitalizare, cu o valoare de 100 miliarde dolari

Tesla depășește Volkswagen și devine a doua mare companie auto în funcție de capitalizare, cu o valoare de 100 miliarde dolari

Elon Musk

scris 22 ian 2020

Tesla a atins o capitalizare de 100 miliarde de dolari în tranzacțiile de miercuri și a urcat pe locul al doilea în topul mondial al celor mai mari producători auto în funcție de valoarea de piață, depășind, în premieră, grupul german Volkswagen.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acțiunile Tesla s-au apreciat cu până la 6,44% în debutul sesiunii bursiere de astăzi, până la un maxim record de 582,44 dolari/unitate. La acest preț, capitalizarea companiei americane se ridică la aroape 105 miliarde de dolari, cu circa 5 miliarde de dolari peste valoarea de piață a Volkswagen.

În jurul orei 18:00 (ora României), titlurile Tesla erau în creștere cu 6% față de referință, la 580,03 dolari.

ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea lansează ofertă de răscumpărare pentru 200 milioane acțiuni, la un preț cu 10% peste cel de piață. Operațiune de 278 milioane lei CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondul Proprietatea lansează ofertă de răscumpărare pentru 200 milioane acțiuni, la un preț cu 10% peste cel de piață. Operațiune de 278 milioane lei

Capitalizarea Tesla a depășit-o pe cea a Volkswagen pentru prima dată de la listarea companiei pe bursa de la New York. Compania americană a urcat astfel pe locul secund în ierarhia celor mai mari producători de mașini în funcție de valoarea de piață, fiind depășită în acest moment doar de Toyota, a cărei capitalizare se ridică la aproximativ 200 miliarde de dolari.

Dacă va fi susținută de evoluțiile din următoarele 30 de zile, capitalizarea de 100 miliarde de dolari îi poate aduce lui Elon Musk, directorul general al Tesla, un bonus de 346 milioane de dolari în acțiuni, parte a unui pachet compensatoriu negociat în 2018, scrie Bloomberg.

În teorie, Musk ar putea primi acțiuni Tesla de 2,6 miliarde de dolari dacă atinge o serie de ținte stipulate în pachet, printre care și o capitalizare de piață de 650 miliarde de dolari într-un interval de 10 ani, performanță care ar urca valoarea bonusului în acțiuni la peste 50 miliarde de dolari.

Acțiunile Tesla s-au apreciat rapid în ultimele luni, susținute de performanțele financiare peste așteptări din trimestrul al treilea, precum și de începerea producției la fabrica din Shanghai înainte de termenul estimat inițial.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
capitalizare tesla
elon musk
actiuni
evolutii
volkswagen