Cea mai bogată femeie din Asia a pierdut jumătate din avere

Cea mai bogată femeie din Asia a pierdut jumătate din avere
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iul 2022

Cea mai bogată femeie din Asia a pierdut jumătate din averea sa din cauza unei crize a sectorului imobiliar din China, care a fragilizat puternic acest domeniu de activitate, potrivit unui clasament al miliardarilor publicat de Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Averea deținută de Yang Huiyan, o foarte discretă femeie de afaceri născută în China, era evaluată anul trecut la 23,7 miliarde de dolari, însă a fost estimată în prezent la doar 11,3 miliarde de dolari, indică acest clasament, scrie Agerpres.

Nouriel Roubini, “Dr. Doom”: SUA riscă o recesiune severă, iar cine susține contrariul își face iluzii CITEȘTE ȘI Nouriel Roubini, “Dr. Doom”: SUA riscă o recesiune severă, iar cine susține contrariul își face iluzii

Yang Huiyan este acționarul majoritar al Country Garden, unul dintre cei mai importanți promotori imobiliari din China, care a realizat anul trecut cea mai mare cifră de afaceri din acest sector, în pofida crizei care afectează piața imobiliară.

Fragilizate de această criză, mai multe grupuri din sectorul imobiliar luptă în această perioadă pentru supraviețuire, așa cum se întâmplă cu Evergrande, afectat de o pierdere colosală de aproximativ 300 de miliarde de dolari.

În comparație, grupul Country Garden are o sănătate financiară mai bună, dar încearcă totuși să își crească lichiditățile odată cu apropierea termenelor de plată.

Potrivit presei oficiale, Yang Huiyan, care are în jur de 40 de ani, a devenit miliardară după ce a moștenit în 2005 acțiunile tatălui ei, fondatorul grupului Country Garden.

Reforma locuințelor din China (1998), care a creat o veritabilă piață imobiliară, a determinat un boom fulgerător al acestui sector, întreținut prin normele sociale din țara asiatică, vizând un bun care, adeseori, este solicitat înaintea unei căsătorii.

Însă îndatorarea masivă a promotorilor imobiliari a fost percepută în ultimii ani de către puterea centrală chineză drept un risc major pentru economia și sistemul financiar al țării.

Pentru a reduce îndatorarea din sectorul imobiliar, autoritățile de la Beijing au înăsprit progresiv, din 2020, condițiile de acces la creditare pentru promotori, fapt care a afectat sursele de finanțare pentru grupurile deja îndatorate.

Un val de incapacități de plată a urmat, mai ales cel al grupului Evergrande.

Confruntat cu propria supraviețuire, fostul lider chinez din sectorul imobiliar urmează să prezinte în zilele următoare premisele unui plan de restructurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
asia
avere