Goldman Sachs vede o recesiune în zona euro în a doua jumătate a acestui an. Cât va dura

Goldman Sachs vede o recesiune în zona euro în a doua jumătate a acestui an. Cât va dura
scris 28 iul 2022
Economia zonei euro este probabil deja în contracție și va intra în recesiune, având în vedere că sunt preconizate scăderi în ambele trimestre rămase din 2022, potrivit analiștilor băncii americane de investiții Goldman Sachs.
 
Recesiunea va dura până la sfârșitul anului, afirmă economiștii băncii, care estimează o contracție de 0,1% în trimestrul al treilea și de 0,2% în trimestrul al patrulea. Creșterea va reveni în 2023, precizează aceștia.
Ministrul Finanțelor: Sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei, analizăm să vedem dacă această valoare poate fi crescută. Partea de impozitare va privi celelalte sisteme de pensii, fără a afecta partea de contributivita CITEȘTE ȘI Ministrul Finanțelor: Sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei, analizăm să vedem dacă această valoare poate fi crescută. Partea de impozitare va privi celelalte sisteme de pensii, fără a afecta partea de contributivita
Printre motivele declinului economic preconizat se numără întreruperile în aprovizionarea cu energie din Rusia, sfârșitul perioadei de recuperare post-pandemie în sectorul serviciilor, un impuls global mai slab și turbulențele politice din Italia, care ar putea întârzia ajutorul din partea Uniunii Europene.
 
"Dacă ne uităm la toate țările, avem Germania și Italia în recesiune clară în a doua jumătate a anului, în timp ce Spania și Franța continuă să crească. Riscurile la adresa previziunilor noastre sunt înclinate spre o recesiune mai accentuată în cazul unei întreruperi și mai grave a fluxurilor de gaze, a unei noi perioade de stres suveran sau a unei recesiuni în SUA", au spus economiștii citați de Bloomberg.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
golman sachs
recesiune
zona euro
economie