Cea mai importantă asociație a companiilor globale de cipuri avertizează: Huawei lucrează la o rețea secretă de fabricare a semiconductorilor în China

Cea mai importantă asociație a companiilor globale de cipuri avertizează: Huawei lucrează la o rețea secretă de fabricare a semiconductorilor în China
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 aug 2023
Cea mai importantă asociație a companiilor globale de cipuri avertizează că Huawei Technologies lucrează la o rețea secretă de fabricare a semiconductorilor în China, care ar permite companiei, aflate pe "lista neagră", să ocolească sancțiunile americane.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Huawei, aflată în centrul tensiunilor dintre SUA și China, a început anul trecut producția de cipuri și primește o finanțare de stat estimată la 30 de miliarde de dolari din partea guvernului și a orașului său natal Shenzhen, potrivit Asociației Industriei Semiconductorilor (SIA), cu sediul la Washington. Compania a achiziționat cel puțin două fabrici existente și construiește cel puțin alte trei, a precizat grupul într-o prezentare pentru membrii săi, consultată de Bloomberg.
EXCLUSIV ANAF a rămas în urmă, față de plan, cu peste 10 miliarde de lei pentru prima jumătate a anului. A colectat la buget mai puțin și în luna iunie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV ANAF a rămas în urmă, față de plan, cu peste 10 miliarde de lei pentru prima jumătate a anului. A colectat la buget mai puțin și în luna iunie Departamentul de Comerț al SUA a pus Huawei pe lista neagră în 2019, interzicându-i în cele din urmă să lucreze cu companii americane în aproape toate circumstanțele. Dar dacă Huawei construiește și cumpără instalații sub numele altor companii fără a-și dezvălui implicarea, așa cum susține SIA, gigantul telecom ar putea să ocolească aceste restricții pentru a achiziționa indirect echipamente americane de fabricare a cipurilor și alte bunuri care altfel ar fi interzise.
 
Biroul pentru Industrie și Securitate din cadrul Departamentului de Comerț al SUA a declarat, ca răspuns la întrebările adresate de Bloomberg News cu privire la avertismentele SIA, că monitorizează situația și că este pregătit să ia măsuri dacă este necesar. Acesta a pus deja pe lista neagră zeci de companii chinezești în afară de Huawei, inclusiv două despre care SIA spune că fac parte din rețeaua Huawei - Fujian Jinhua Integrated Circuit Co. și Pengxinwei IC Manufacturing.
 
"Având în vedere restricțiile severe impuse asupra Huawei, Fujian Jinhua, PXW și altele, nu este surprinzător faptul că acestea au căutat sprijin substanțial din partea statului pentru a încerca să dezvolte tehnologii autohtone", a declarat BRI pentru Bloomberg.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
cipuri
semiconductori
sanctiuni