Lukoil vrea să răscumpere acțiuni de la investitorii străini

Lukoil vrea să răscumpere acțiuni de la investitorii străini
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2023

Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, vrea să răscumpere de la investitorii străini 25% din acțiunile sale, folosind fondurile acumulate în conturile sale de la băncile din străinătate, a anunțat agenția rusă de presă Interfax, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania, care a prezentat autorităților de la Moscova solicitarea de răscumpărare, vrea să achiziționeze acțiunile, inclusiv certificatele de acțiuni, la un discount de cel puțin 50%, conform Interfax. În această vară, firma rusă Magnit PJSC a răscumpărat aproape 17% din acțiunile sale de la investitorii străini, la preț redus, scrie Agerpres.

Ministrul Transporturilor a anunțat rezilierea contractul cu firma italiană Todini, care lucra la descărcarea de pe autostrada A1, către Timișoara CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor a anunțat rezilierea contractul cu firma italiană Todini, care lucra la descărcarea de pe autostrada A1, către Timișoara

Reprezentanții Lukoil nu au răspuns solicitărilor Bloomberg de a comenta informația.

Actuala capitalizare bursieră a Lukoil este de aproximativ 4.600 miliarde de ruble (48,8 miliarde de dolari), astfel încât un sfert din acțiuni ar valora aproximativ 1.150 miliarde de ruble, la prețul curent al pieței. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lukoil
actiuni