Celebrul investitor Michael Burry, care a anticipat ultima criză financiară, interpretat de Christian Bale în "The Big Short", și-a vândut toate acțiunile, păstrând o singură companie în portofoliu

Celebrul investitor Michael Burry, care a anticipat ultima criză financiară, interpretat de Christian Bale în "The Big Short", și-a vândut toate acțiunile, păstrând o singură companie în portofoliu
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2022

Michael Burry, fondatorul Scion Asset Management, devenit celebru după ce Christian Bale l-a interpretat în filmul "The Big Short", s-a debarasat de toate acțiunile pe care le-a deținut cu excepția unuia în al doilea trimestru al lui 2022, relatează CNBC și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre pozițiile lichidate de Scion s-au numărat cele de la Alphabet Inc., compania-mamă a Google, și Meta, noua denumire oficială a Facebook, în timp ce fondul lui Burry a cumpărat acțiuni la Ceo Group Inc., un operator de închisori private din Statele Unite, scrie Hotnews.ro.

BMW va produce un SUV alimentat cu hidrogen, în parteneriat cu Toyota CITEȘTE ȘI BMW va produce un SUV alimentat cu hidrogen, în parteneriat cu Toyota

Potrivit documentelor financiare depuse de Scion la autoritățile de reglementare de la Washington, fondul lui Burry deținea pe 30 iunie peste 500.000 de acțiuni ale companiei cu sediul în orașul Boca Raton din statul american Florida.

Prețul acțiunilor Ceo Group a crescut cu 11% luni, ajungând la 7,6 dolari.

Michael Burry avertizează cu privire la „linia roșie” a economiei americane

Burry, în vârstă de 51 de ani, a fost imortalizat de filmul The Big Short (Brokerii Apocalipsei) din 2015 care a arătat cum acesta a pariat împotriva pieței imobiliare din Statele Unite înainte de criza financiară din 2008, fiind unul dintre puținii investitori care au identificat uriașa bulă imobiliară care se formase pe piața americană.

În ultimele luni acesta a transmis mai multe avertismente sumbre privind starea economiei americane, afirmând în luna iunie că aceasta se apropie de „linia roșie” - o referință la faptul că americanii își consumă economiile pentru a face față inflației istorice din SUA.

„Urmărind economiile totale raportate la PIB în SUA. Linia roșie este un minim istoric de 1,5%, stabilit în iulie 2005. La rata de cheltuire a economiilor din ultimele 12 luni, acest nivel ar putea fi atins între lunile septembrie și decembrie a acestui an. Împrumutăm timp”, a notat el într-o postare pe Twitter pe care ulterior a șters-o, o practică obișnuită a lui Burry.

Cu toate acestea, el afirma o lună mai târziu că inflația va scădea în Statele Unite, tocmai din cauza scăderii consumului ca urmare a epuizării economiilor personale.

Nici alte nume mari de pe Wall Street precum Cathie Wood, CEO-ul Ark Invest, sau economistul Paul Krugman nu s-au declarat foarte îngrijorate de inflația americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
michael burry
criză financiară