China verifică acordul dintre Ford și CATL

China verifică acordul dintre Ford și CATL
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 feb 2023

China va examina cel mai recent acord dintre Ford Motor și CATL pentru a se asigura că tehnologia de bază a producătorului chinez de baterii nu este utilizată în comun cu grupul auto american, informează Bloomberg, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este un alt indiciu al tensiunilor geopolitice dintre primele economii mondiale, care complică tranzacțiile transfrontaliere, scrie Agerpres.

Peste 32 km de pistă de biciclete, realizate în București. Proiectele, aflate în diferite stadii, totalizează aproximativ 60 de kilometri CITEȘTE ȘI Peste 32 km de pistă de biciclete, realizate în București. Proiectele, aflate în diferite stadii, totalizează aproximativ 60 de kilometri

Luni, Ford anunța că intenționează să investească 3,5 miliarde de dolari în vederea construirii unei fabrici de baterii pentru vehiculele electrice (EV), împreună cu grupul chinez CATL. Planul Ford de a construi o uzină lângă Marshall, Michigan, se bazează pe ideea că un cost mai redus și o reîncărcare mai rapidă vor atrage mulți clienți, inclusiv cumpărători de flote comerciale, pentru a accepta limitările bateriilor LFP (litiu-fier-fosfat). CATL va avea licența pentru tehnologia prin care Ford va produce bateriile LFP în Michigan și va acorda producătorului auto american asistență tehnică, a informat Ford.

Deși autoritățile de la Beijing sunt încântate că tranzacția arată dominația Chinei pe segmentul bateriilor pentru vehiculele electrice, oficialii sunt îngrijorați din perspectiva concurenței că tehnologia VATL ar putea fi acordată sau accesată de grupul auto american, susțin sursele.

Lideri chinezi importanți au cerut verificări amănunțite, ținând cont de aspectul sensibil al afacerii și de actualele tensiuni dintre Washington și Beijing. Concluziile vor fi prezentate conducerii de la Beijing, adaugă sursele.

Reprezentanți de la Ministerul Comerțului, Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă din China (NDRC) și Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației nu au dorit să răspundă solicitărilor de a comenta informația. Nici oficialii CATL nu au răspuns cererii de a face comentarii.

"Nu suntem informați de nicio acțiune a oficialilor chinezi în acest domeniu", se arată într-un comunicat al Ford.

Controlul tehnologiilor cheie a devenit un subiect major în conflictul dintre Washington și Beijing, SUA luând decizii de restricționare a accesului Chinei la producerea de cipuri și alte capacități strategice.

viewscnt
Afla mai multe despre
china
ford
catl