Citigroup dă bonusuri unor angajați care acceptă să plece. Cea mai amplă reorganizare a grupului din ultimele două decenii. Nume de cod "Bora Bora"

Citigroup dă bonusuri unor angajați care acceptă să plece. Cea mai amplă reorganizare a grupului din ultimele două decenii. Nume de cod "Bora Bora"
scris 13 dec 2023

Citigroup se oferă să plătească bonusuri unor angajați dacă acceptă să plece, în cea mai amplă reorganizare a grupului din ultimele două decenii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Oferta se adresează unui număr limitat de angajați, potrivit Bloomberg. 

Luna trecută, banca americană Citigroup a declanșat prima mare rundă de concedieri, într-o restructurare radicală – cea mai mare a băncii din aproape două decenii – care va duce în cele din urmă la eliminarea a mii de poziții.

Restructurarea, cu numele de cod "Proiect Bora Bora", este în stadii incipiente, conform FT. Citi, care operează o revizuire de sus în jos a structurii sale organizaționale, a lucrat doar cu aproximativ 1% din pozițiile de la bancă sau aproximativ 2.400 de locuri de muncă dintr-un total de 240.000. Nu este clar câte poziții vor fi tăiate în această rundă.

GRAFICE Licitație ratată la Finanțe. Dobânzile României au sărit peste cele ale Ungariei și au ajuns cele mai mari din regiune CITEȘTE ȘI GRAFICE Licitație ratată la Finanțe. Dobânzile României au sărit peste cele ale Ungariei și au ajuns cele mai mari din regiune

Luni, șefii diferitelor unități sunt așteptați să spună personalului lor cine va ocupa următoarele niveluri de conducere. Persoanele aflate în posturi care au fost eliminate sau cărora nu le-a fost atribuit un rol la nivelul actual de conducere vor avea o perioadă de tranziție în care pot aplica pentru alte posturi la Citi. La sfârșitul acestei perioade, banca va furniza angajaților care nu au fost numiți în noi roluri detalii despre pachetele lor de indemnizație.

Mulți angajați sunt frustrați de ritmul procesului și de faptul că banca nu a anunțat încă un obiectiv de reducere a costurilor sau câte locuri de muncă vor fi tăiate.

Luna trecută, Citi a anunțat că cele două runde anterioare de reducere a locurilor de muncă, care au afectat doar aproximativ 200 de posturi, au dus la o reducere cu 15% a rolurilor și au eliminat 60 de grupuri operaționale.

BCE avertizează băncile din zona euro asupra riscurilor cibernetice CITEȘTE ȘI BCE avertizează băncile din zona euro asupra riscurilor cibernetice

Banca se aștepta să termine cu restructurarea și disponibilizările rezultate până la sfârșitul lunii martie 2024.

În septembrie a fost anunțat că Citigroup va elimina posturi de conducere și va reduce locuri de muncă, într-o reorganizare radicală care îi va oferi CEO-ului Jane Fraser mai mult control direct, în timp ce încearcă să simplifice structura gigantului de pe Wall Street și să susțină creșterea prețului acțiunilor acestuia.

Șefii celor cinci divizii ale băncii vor raporta direct directorului general, iar banca va reduce, de asemenea, rolurile de conducere regională în afara Americii de Nord.

VIDEO PROFIT LIVE Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Antreprenorii vor pierde din competitivitate dacă nu fac digitalizarea cum trebuie. Încă e o provocare în a găsi specialiști CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Cristian Pavel, CEO Alfa Software: Antreprenorii vor pierde din competitivitate dacă nu fac digitalizarea cum trebuie. Încă e o provocare în a găsi specialiști

Reorganizarea radicală este un alt pas în strategia lui Fraser de a îmbunătăți profiturile și de a eficientiza banca, de când a preluat conducerea acesteia, în 2021.

Deși Citi a vândut divizii și lucrează la remedierea problemelor de reglementare, prețul acțiunilor sale a rămas în urmă față de alte bănci mari.

OFICIAL Prețurile medii ale medicamentelor au crescut în ultimii doi ani și jumătate și cu 66% CITEȘTE ȘI OFICIAL Prețurile medii ale medicamentelor au crescut în ultimii doi ani și jumătate și cu 66%

A treia cea mai mare bancă din SUA se confruntă în continuare cu un ordin de consimțământ din 2020 al autorităților de reglementare, care îi cere să corecteze mai multe ”deficiențe de lungă durată” în controalele sale interne.

Citi l-a numit pe Shahmir Khaliq șeful unității de servicii, pe Andrew Morton pentru piețe, pe Peter Babej pentru investiții și servicii bancare corporative pe o bază interimară, pe Gonzalo Luchetti la sectorul bancar de consum din SUA și pe Andy Sieg de gestionarea averilor, când se va alătura companiei la sfârșitul acestei luni.

”Citi va elimina straturile neproductive ale managementului și se va reorganiza cu o structură mai plată, care va crea cu siguranță economii la bilanț”, a declarat Brian Mulberry, Client Portfolio Manager la Zacks Investment Management, care deține acțiuni Citi.

viewscnt
Afla mai multe despre
citigroup
jane fraser