Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, a lansat procedurile de listare

Coinbase, cea mai mare platformă de tranzacționare criptomonede din SUA, a lansat procedurile de listare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 26 feb 2021

Coinbase Global, operatorul celei mai mari platforme de tranzacționare criptomonede din SUA, a depus prospectul în vederea listării acțiunilor la bursă, oparațiune care ar putea evalua compania la peste 100 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Coinbase a arătat că vizează o listare tehnică pe bursa Nasdaq din New York, fără lansarea unei oferte publice în prealabil, scrie Bloomberg.

Operațiunea ar putea evalua Coinbase la peste 100 de miliarde de dolari, potrivit unor surse citate de Axios. Ar fi una dintre cele mai mari listări a unei companii americane de la listarea Facebook, în 2012 și prima listare tehnică majoră de pe bursa Nasdaq.

Serviciul chinez de ride-sharing Didi intenționează să intre pe piața din Europa CITEȘTE ȘI Serviciul chinez de ride-sharing Didi intenționează să intre pe piața din Europa

Fondată în 2012, Coinbase a atras până în prezent peste 500 milioane de dolari de la investitori privați, printre care Y Combinator și Greylock Partners. Compania a fost evaluată la 8 miliarde de dolari în urma unei runde de finanțări în 2018.

Tot în 2018, Coinbase a preluat echipa Memo.AI, un start-up american fondat de trei români.

Printre cei mai mari acționari ai companiei americane se numără Andreessen Horowitz, Tiger Global Management, Ribbit Capital, Union Square Ventures și cofodatorul companiei, Frederick Ernest Ehrsam III.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
listare
listare tehnica
coinbase nasdaq
criptomonede
platforma criptomonede