Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, pregătește listarea la bursă

Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de tranzacționare a criptomonedelor, pregătește listarea la bursă
scris 18 dec 2020

Coinbase, cea mai mare platformă pentru tranzacționarea criptomonedelor din SUA și printre cele mai mari din lume,, pregătește listarea la bursă, un moment major pentru industria monedelor virtuale. Planurile de listare vin într-o perioadă de creștere accelerată pentru bitcoin, care joi a atins un nou preț record, de peste 23.500 de dolari.

Coinbase, cu peste 35 de milioane de utilizatori în 100 de țări, a început deja procedura de listare, depunând declarațiile necesare la autoritatea americană de supraveghere a pieței de capital (SEC), potrivit Bloomberg. 

Lira sterlină scade de la maximele atinse recent în raport cu dolarul. Obstacole majore rămân în calea unui acord post-Brexit CITEȘTE ȘI Lira sterlină scade de la maximele atinse recent în raport cu dolarul. Obstacole majore rămân în calea unui acord post-Brexit

Activele Coinbase valorează peste 25 de miliarde de dolari.

Fondată în anul 2012, la San Francisco, Coinbase a atras până în prezent investiții de circa 550 de milioane de dolari. În urma unei runde de finanțare din 2018, compania era evaluată la 8 miliarde de dolari.

În noiembrie anul trecut, Coinbase și-a lansat propriul card de debit în 10 noi țări europene, inclusiv în România.

În 2018, compania compania a preluat echipa Memo.AI, un start-up american fondat de trei români.

Perioada recentă a fost una favorabilă criptomonedelor și, în special, monedei bitcoin. Cea mai populară cripromonedă a atins recent maxime istorice. Joi, prețul a depășit 23.500 de dolari, arată datele CoinDesk.

Miercuri, bitcoin a depășit pragul de 20.000 dolari pentru prima dată de la lansarea sa, în 2008.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
listare coinbase
ipo criptomonede
bitcoin
criptomonede