Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de schimb pentru bitcoin, a preluat echipa Memo.AI, startup fondat de trei români

Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de schimb pentru bitcoin, a preluat echipa Memo.AI, startup fondat de trei români
scris 19 ian 2018

Coinbase, una dintre cele mai mari platforme de schimb pentru bitcoin, a preluat echipa startup-ului Memo.AI din San Francisco, inclusiv doi dintre cei trei români fondatori.

Memo.AI a fost înființat în urmă cu doi ani de românii Mircea Pașoi, Cristian George Strat și Liana Dumitru, primii doi fiind și fondatorii startup-ului Summify, achiziționat de Twitter în 2012.

Memo.AI și-a dorit să dezvolte un business pe baza serviciului "Memo" pentru echipele din IT, însă “nu a reușit să găsească o potrivire produs/piață și să construiască o afacere sustenabilă”, spune Pașoi.

WhatsApp are o nouă versiune, dedicată companiilor, o potențială sursă de venit pentru Facebook CITEȘTE ȘI WhatsApp are o nouă versiune, dedicată companiilor, o potențială sursă de venit pentru Facebook

Memo este un bot de Slack (un set de instrumente software colaborative și servicii dedicate companiilor), ce permite echipelor să ia notițe și să gestioneze instrucțiuni.

Românii sperau să transforme Memo într-o “Wikipedia permanent actualizată” pentru echipele de ingineri IT.

Pe 16 martie, vor fi închise atât compania Memo.AI, cât și serviciul Memo.

“Deși este o zi tristă pentru noi, suntem super-optimiști referitor la ce va urma”, a spus Pașoi. Cei mai mulți dintre membrii echipei se vor alătura Coinbase.

“Majoritatea echipei de ingineri a fost preluată de Coinbase, una dintre cele mai populare platforme pentru tranzacții cu criptomonede. De asemenea, cofondatoarea și designerul nostru (Liana Dumitru – n.r.) se va alătura Dropbox”, a adăugat Pașoi.

Potrivit Coinbase, membrii echipei Memo.AI care se vor alătura platformei sunt Mircea Pașoi, Cristian Strat și inginerii software Diana Riplică și Cătălin Tișeanu. Împreună cu Liana Dumitru, aceștia formau întreaga echipă a Memo.AI.

viewscnt
Afla mai multe despre
coinbase
memo.ai
mircea pasoin
critian strate
echipa