Credit Suisse cere în instanță lichidarea a trei companii din grupul GFG Alliance, care controlează și Liberty Galați. Judecător: Este probabil să fie emis un ordin de lichidare

Credit Suisse cere în instanță lichidarea a trei companii din grupul GFG Alliance, care controlează și Liberty Galați. Judecător: Este probabil să fie emis un ordin de lichidare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iun 2022
Credit Suisse a primit undă verde pentru a continua o acțiune în instanță împotriva grupului GFG Alliance, deținut de miliardarul Sanjeev Gupta. Banca elvețiană cere lichidarea unor companii din grup, într-o dispută legată de datorii de peste un miliard de dolari către bancă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Companiile vizate de solicitarea de lichidare sunt Liberty Commodities, Speciality Steel UK și Liberty MDR Treasury.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Sanjeev Gupta este și proprietarul Liberty Galați, parte a GFC. Grupul este indicat că ar avea probleme severe de lichiditate după prăbușirea principalului său creditor, Greensill Capital. La rândul său, Greensill era finanțată de Credit Suisse.

Miliardarul britanic de origine indiană Sanjeev Gupta se află în centrul mai multor investigații privind presupuse fraude vizând inclusiv tranzacții legate de finanțarea activității conglomeratului său GFC Alliance.
 
În Marea Britanie, GFG este investigat de Biroul de fraude grave pentru "suspiciune de fraudă, tranzacționare frauduloasă și spălare de bani". Procurorii francezi au început de asemenea investigații.
 
Companiile din GFG Alliance datorează băncii elvețiene de investiții Credit Suisse peste 1 miliard de dolari.
PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună Un judecător londonez a stabilit că încercarea creditorului elvețian de a lichida trei dintre firmele lui Gupta poate continua, afirmând că societățile GFG nu pot profita de normele britanice concepute pentru a proteja companiile în timpul pandemiei de coronavirus. 
 
"Solicitările făcute companiilor în urmă cu peste un an nu au fost îndeplinite. Este probabil să fie emis un ordin de lichidare", a declarat judecătorul Nicholas Briggs în hotărârea citată de Bloomberg.
 
Credit Suisse a apelat la instanță după ce discuțiile cu privire la o restructurare a datoriilor au eșuat. În joc se află o mare parte din imperiul metalurgic al magnatului, care este indicat ca puternic îndatorat față de bancă.
 
Un purtător de cuvânt al GFG a declarat că procedurile judiciare vor continua până în toamna sau iarna acestui an. 
 
"Ne vom apăra poziția cu fermitate și am demonstrat angajamentul nostru față de afacerile noastre din Marea Britanie prin injecțiile de capital din octombrie 2021. Între timp, continuăm să negociem o restructurare consensuală a datoriilor în interesul tuturor părților interesate, și nu în ultimul rând al miilor de angajați care se bazează pe afacerile noastre din Marea Britanie și din întreaga lume", a adăugat acesta. 
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gfg
gupta
liberty galati
credit suisse
gfg lichidare