Acțiunile europene au închis în scădere. Și în SUA indicii scad. Titlurile Wizz Air s-au prăbușit

Acțiunile europene au închis în scădere. Și în SUA indicii scad. Titlurile Wizz Air s-au prăbușit

Foto dreamstime.com

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 iun 2022

Acțiunile europene au închis în scădere, pe fondul îngrijorărilor persistente legate de creșterea inflației și încetinirea creșterii economice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat ședința cu o scădere de 0,67%, iar acțiunile din sectorul asigurărilor au pierdut 1,6%, cel mai abrupt declin sectorial. Acțiunile din sectorul comerțului cu amănuntul au crescut însă cu 2%.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare
Acțiunile Credit Suisse au scăzut cu aproape 7% intraday, după ce creditorul aflat în dificultate a avertizat că este posibil să înregistreze o pierdere la nivel de grup în al doilea trimestru, din cauza războiului din Ucraina și a creșterii ratelor de dobândă. Cu toate acestea, acțiunile băncii au încheiat ședința în teritoriu pozitiv.
 
Acțiunile Wizz Air s-au prăbușit cu 9,3% după ce compania aeriană low-cost a anunțat o pierdere brută în creștere pentru anul fiscal recent încheiat și a făcut previziuni pesimiste pentru viitor.
Investitorii se confruntă, atât în SUA, cât și în Europa, cu îngrijorările persistente legate de inflația ridicată și de încetinirea creșterii economice.
 
Jucătorii de pe burse așteaptă, de asemenea, anunțul de politică monetară al BCE de joi, unde se așteaptă ca factorii de decizie să confirme intenția de a majora ratele dobânzilor în iulie.
 
Totodată, piețele așteaptă publicarea, programată vineri, a datelor legate de inflație în SUA.
viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
burse
burse europene
wall street
s&p 500
nasdaq
dow jones
dow
indici sua
bce
inflatie