Egiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez

Egiptul analizează un plan de lărgire a Canalului Suez
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2024

Egiptul derulează un studiu de fezabilitate cu privire la lărgirea Canalului Suez, în ideea scurtării timpilor de tranzit și a evita potențialele blocaje ale acestei artere cruciale prin care trece 12% din comerțul maritim mondial, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul vizează transformarea acelor segmente pe care navigația se derulează în prezent pe o singură bandă, 50 de kilometri din partea de nord a canalului, respectiv 30 de kilometri în partea de sud, în zone în care navigația se poate desfășura pe două benzi, a precizat președintele Autorității Canalului Suez (SCA), Osama Rabie la un eveniment.

Germania pregătește un pachet de măsuri fiscale în valoare de circa 7 miliarde de euro, pentru a stimula economia aflată în impas CITEȘTE ȘI Germania pregătește un pachet de măsuri fiscale în valoare de circa 7 miliarde de euro, pentru a stimula economia aflată în impas

Aceste propuneri vin în continuare unor planuri vehiculate pentru prima dată în 2021, când eșuarea navei Ever Given a blocat traficul prin Canalul Suez timp de o săptămână. În urmă cu aproape un deceniu, Egiptul a finalizat un amplu program, în valoare de opt miliarde de dolari, de extindere a Canalului Suez, care a permis scurtarea timpilor de așteptare și a atras și mai multe vase, scrie Agerpres.

Studiile inițiale au fost finalizate și transmise președintelui egiptean, Abdel-Fattah El-Sisi, care va primi propunerile finale atunci când vor fi gata de aprobare, a spus Rabie. Deocamdată nu este clar cât de mult vor costa lucrările de extindere și nici care este calendarul potențial pentru finalizarea proiectului.

Două firme, ACE Moharram-Bakhoum și Dar Al-Handasah, derulează în prezent studiul de fezabilitate pentru acest proiect și analizează posibili parteneri. Expansiunea va permite "tranzitul Canalului Suez în deplină siguranță", a spus Rabie.

Veniturile generate de Canalului Suez, care în exercițiul fiscal iulie 2022 - iunie 2023 au atins un nou record de 9,4 miliarde de dolari, sunt în prezent afectate de atacurile lansate de rebelii Houthi asupra navelor din Marea Roșie. Canalul Suez reprezintă o sursă prețioasă de valută pentru Egipt. 

viewscnt
Afla mai multe despre
canal suez
egipt