Elliott Investment Management a dat în judecata Bursa de Metale de la Londra

Elliott Investment Management a dat în judecata Bursa de Metale de la Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2022

Elliott Investment Management a dat în judecata Bursa de Metale de la Londra, solicitând despăgubiri în valoare de 456 de milioane de dolari pentru decizia, din martie, de a anula tranzacțiile cu nichel, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

La acel moment, Bursa de metale din Londra (LME) a fost nevoită să oprească tranzacțiile cu nichel și să anuleze o parte din contracte, după ce prețurile s-au dublat la peste 100.000 de dolari pe tonă, surse apropiate situației atribuind creșterea acoperiri unor tranzacții short de către unul dintre cei mai mari producători din lume.

Măsura șoc a LME a venit în timp ce sancțiunile occidentale au pus în pericol aprovizionarea cu nichel de la marele producător Rusia, marcând cea mai mare criză din ultimele decenii care a lovit bursa cu o istorie de 145 de ani.

7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii CITEȘTE ȘI 7 zile, 7 nopți și 7 experiențe de trăit în Malta, Insula Mierii

În anii 1990, un trader incorect al Sumitomo a încercat să pună în dificultate piața cuprului, iar comerțul cu staniu a fost oprit timp de cinci ani în anii 1980.

”Evenimentele actuale sunt fără precedent. Suspendarea pieței de nichel a creat o serie de probleme pentru participanții de pe piață, care trebuie abordate”, a spus LME într-o notificare către membrii săi.

Pe fondul panicii pieței declanșate de invadarea Ucrainei de către Rusia, cumpărătorii caută metalul esențial pentru fabricarea oțelului inoxidabil și a bateriilor pentru vehicule electrice.

Traderii au spus că unii deținători de poziții au avut probleme, de asemenea, să plătească apelurile de marjă.

Grupul chinez Tsingshan Holding, unul dintre cei mai importanți producători de nichel și oțel inoxidabil din lume, a construit o poziție scurtă pentru nichel de anul trecut, pariind că prețurile vor scădea, au spus trei surse familiare cu problema.

Prețurile au crescut vertiginos pe măsură ce Tsingshan a cumpărat cantități mari de nichel pentru a reduce aceste pariuri scurte și expunerea sa la apelurile de marjă costisitoare, au spus aceștia.

Tsingshan și LME au refuzat să comenteze.

LME a crescut cerințele de marjă pentru contractele cu nichel cu 12,5%, până la 2.250 dolari pe tonă și a suspendat tranzacționarea cu nichel în toate locațiile pentru cel puțin restul zilei.

LME este deținută de Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
londra
nichel