Schimbări importante în conducerea Toyota. CEO-ul Akio Toyota, înlocuit cu șeful Lexus, președintele demisionează

Schimbări importante în conducerea Toyota. CEO-ul Akio Toyota, înlocuit cu șeful Lexus, președintele demisionează
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 ian 2023

Mai multe schimbări importante în managementul grupului Toyota au fost comunicate de companie, acestea urmând să fie confirmate de Adunarea Generală a Acționarilor și să intre în vigoare de la 1 aprilie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Președintele (chairman) Toyota, Takeshi Uchimada, cunoscut și sub renumele de „tatăl lui Prius”, a demisionat din funcție și va rămâne simplu membru al Boardului Directorilor, potrivit unui anunț al companiei japoneze. De asemenea, actualul CEO al Toyota Group, Akio Toyoda, renunță la funcția de CEO, cumulată cu cea de Operating Officer, pentru a prelua poziția de Chairman de la Uchimada, astfel că rămâne fără cele mai importante atribuții executive.

În locul lui Toyoda, CEO al Toyota, a fost numit Koji Sato (FOTO), care în prezent este președinte al Lexus și Chief Branding Officer al grupului, cu atribuții de Operating Officer.  De asemenea, el conduce GAZOO Racing Company, divizia de motorsport și versiuni de performanță a Toyota. Sato va fi totodată președinte al Board-ului Toyota (president), în calitate de CEO.

Takeshi Uchimada este cunoscut pentru rolul său extrem de important în lansarea programului Prius, cu care Toyota a devenit liderul global al motorizărilor hibrid. El are 77 de ani și a primit până acum două medalii din partea Japoniei, pentru activitatea sa. În 1996, Uchimada a fost numit șef al centrului de inginerie care a dezvoltat prima generație a modelului Prius, primul automobil hibrid benzină – electric din lume.

FOTO Fabrice Cambolive preia poziția de CEO al mărcii Renault de la șeful cel mare, Luca de Meo. \ CITEȘTE ȘI FOTO Fabrice Cambolive preia poziția de CEO al mărcii Renault de la șeful cel mare, Luca de Meo. "Va asigura transformarea mărcii prin lansarea a 14 vehicule noi până în 2025”

Noul Chairman al Toyota, Akio Toyoda, este nepotul celebrului Kiichiro Toyoda, fondatorul companiei Toyota Motors, și face parte din conducerea companiei încă din anul 2000, iar din 2005 a devenit vice-președinte. A fost desemnat CEO al Toyota Motors în urmă cu 14 ani, fiind cel care a contribuit decisiv la evoluția companiei până în punctul în care a devenit cel mai mare constructor auto din lume, depășind General Motors.

De asemenea, este responsabil cu strategia de dezvoltare care a pus pe primul loc motoarele hibride și a întârziat lansările de mașini electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
ceo toyota
presedinte toyota
akio toyoda
koji sato