Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale achiziționate de la firma algeriană Sonatrach

Enel va plăti mai mult pentru gazele naturale achiziționate de la firma algeriană Sonatrach
scris 29 sep 2022

Enel SpA a încheiat un acord cu firma algeriană de stat Sonatrach, conform căruia compania italiană de utilități va plăti mai mult pentru gazele naturale, în urma majorării prețurilor pe plan global în acest an, transmite Bloomberg.

Ce se va întâmpla cu prețurile la energie în România și care va fi situația la iarnă urmează să fie anunțat la Profit Energy.forum, programat pentru 3 octombrie.

Conferința, organizată la Hotel JW Marriott cu sprijinul Engie, Romgaz, Transgaz, OMV Petrom, Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), Premier Energy, Vimetco Alro și Complexul Energetic Oltenia, va fi transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Acordul a fost semnat miercuri la Alger de Fatiha Neffah, vicepreședintele pentru marketing al Sonatrach, și Claudio Machetti, șeful Enel pe segmentul de global energy & commodity management.

EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Numărul 2 în telefonia din Moldova, deținut de cel mai mare grup din Nepal, având în spate un politician singurul miliardar nepalez - la BVB . Proprietarul a finanțat construcția unui templu hindus dedicat zeității Shiva

Statele europene se grăbesc să-și asigure o cantitate mai mare de gazele naturale după reducerea livrărilor din Rusia. Din august prețurile la gaze au scăzut după nivelul record din primăvară, dar încă sunt la un nivel istoric ridicat, afectând afacerile din Europa și ducând la majorarea inflației, scrie Agerpres.

În 2021, Algeria a fost cel mai mare furnizor de gaze al Europei, după Rusia și Norvegia. Statul din nordul Africii trimite gaze către Italia prin conducta Trans-Med, dar și sub formă de gaze naturale lichefiate (GNL).

Italia ar urma să primească 25,2 miliarde metri cubi (bcm) de gaze din Algeria anul acesta, în creștere de la 20,9 bcm în 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
enel
gaze
sonatrach