Fondul Elliott Management al miliardarului "vultur" Paul Singer, unul din acționarii Fondului Proprietatea, cumpără cel mai mare lanț de librării din SUA

Fondul Elliott Management al miliardarului "vultur" Paul Singer, unul din acționarii Fondului Proprietatea, cumpără cel mai mare lanț de librării din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 7 iun 2019

Elliott Management, fond deținut de miliardarul Paul Singer, a ajuns la un acord pentru preluarea celei mai mari rețele de librării din SUA, Barnes & Noble, pentru 476 de milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fondurile Elliott sunt cunoscute pentru vânarea companiilor aflate în dificultate, cum este și cazul celebrului lanț de librării, Paul Singer fiind supranumit, din acest motiv "Vulturul".

Brandul VW investește 4 miliarde de euro în digitalizare, dar taie 4.000 de locuri de muncă CITEȘTE ȘI Brandul VW investește 4 miliarde de euro în digitalizare, dar taie 4.000 de locuri de muncă

Grupul Elliott este și unul din acționarii Fondului Proprietatea, prin vehiculele financiare Manchester Securities Corp. și Beresford Energy, având, la finele lunii august, circa 3% din drepturile de vot. Miliardarul american Paul Singer, deținător al fondurilor vulturești Elliott, și-a redus drastic în ultimii ani participația care, pe vârful de la sfârșitul anului 2016, se ridica la aproximativ 21% din titlurile Fondului.

Acțiunile Barnes & Noble au urcat cu până la 11% vineri, după o creștere de 30% în ședința de joi, când au apărut primele informații legate de o posbilă preluare.
 
În ultima perioadă, acțiunile companiei au fost în declin, în contextul în care lanțul de librării a încercat să țină pasul cu retailerul online Amazon, însă fără succes. Situația s-a agravat după ce Amazon a decis să deschidă propriile librării fizice, potrivit Bloomberg.
viewscnt
Afla mai multe despre
paul singer
elliott
barnes & noble
fondul proprietatea
librarii sua