Bundesbank reduce puternic prognoza privind creșterea economiei Germaniei în 2019

Bundesbank reduce puternic prognoza privind creșterea economiei Germaniei în 2019
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 iun 2019

Banca centrală germană a redus puternic prognoza privind creșterea celei mai mari economii europene în acest an, de la un ritm de 1,6% estimat în decembrie anul trecut la 0,6%, citând performanțele slabe din industrie, pe fondul încetinirii exporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“După o perioadă de creștere, economia Germaniei se răcește considerabil”, potrivit unui comunicat al Bundesbank, preluat de Bloomberg.

Înrăutățirea prognozei de creștere are loc în contextul în care industria “suferă din cauza evoluției lente a exporturilor”, a precizat banca centrală.

Iberdrola va investi peste 300 milioane euro în construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa CITEȘTE ȘI Iberdrola va investi peste 300 milioane euro în construcția celui mai mare parc fotovoltaic din Europa

Guvernul Germaniei estimează o creștere economică de 0,5% în acest an, de asemenea în scădere comparativ cu un avans de 1% preconizat anterior.

Producția industrială și exporturile Germaniei au scăzut peste așteptări în aprilie, potrivit datelor statistice publicate vineri, cu puțin timp înainte ca Bundesbank să anunțe noile estimări privind creșterea economică din acest an.

Producția industrială a scăzut în aprilie cu 1,9% față de luna anterioară, cel mai amplu declin lunar din ultimii aproape patru ani.

Activitatea fabricilor este puternic afectată de reducerea exporturilor, în contextul tensiunilor comerciale, cu impact asupra cererii. Date separate arată că exporturile Germaniei au coborât în aprilie cu 3,7%, de asemenea cel mai accentuată scădere după august 2015.

Bundesbank reduce puternic prognoza privind creșterea economiei Germaniei în 2019

Potrivit unui sondaj publicat în această săptămână, analiștii estimează o nouă contracție a sectorului manufacturier german în luna mai. Perspectiva extinderii efectelor și în alte sectoare ale economiei din zona-euro îngrijorează Banca Centrală Europeană (BCE). Președintele BCE, Mario Draghi, a rezumat situația fragilă joi, după ce banca a anunțat noi decizii menite să sprijine economia regiunii.

“Principala problemă este cât timp pot fi izolate celelalte sectoare economice de un sector manufacturier care continuă să evolueze slab? Cred că acest lucru a avut în minte Consiliul guvernatorilor când a anunțat că este pregătit (să ia măsuri suplimentare  n.r.)”, a spus Draghi la finalul ședinței de politică monetară.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
bundesbank
economie
previuni
productie industriala
sector manufacturier