Forbes analizează o listare la bursă printr-o fuziune cu o companie SPAC, la o evaluare de peste 650 milioane dolari

Forbes analizează o listare la bursă printr-o fuziune cu o companie SPAC, la o evaluare de peste 650 milioane dolari
scris 18 aug 2021

Grupul american de presă Forbes Media LLC, care editează revista cu același nume, negociază o eventuală listare la bursă printr-o fuziune cu o companie de tip SPAC, la o evaluare de peste 650 milioane de dolari.

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, trustul de media discută un acord de fuziune cu Magnum Opus Acquisition, companie de tip SPAC cu sediul la Hong-Kong.

O companie SPAC este un vehicul investițional tranzacționat public, specializat în atragerea de capital pe bursă cu scopul de a finanța o achiziție. Compania achiziționată devine publică în urma fuziunii, procesul reprezentând o alternativă la listările tradiționale.

Cineworld, proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România, puternic afectat de pandemie, ia în calcul o listare la New York CITEȘTE ȘI Cineworld, proprietarul celui mai mare lanț de cinematografe din România, puternic afectat de pandemie, ia în calcul o listare la New York

Un eventual acord ar evalua Forbes Media la peste 650 milioane de dolari, au precizat sursele menționate.

Fondată de jurnalistul Bertie Charles (B.C.) Forbes în 1917, Forbes Media deține, pe lângă revista Forbes, cu ediții în peste 25 de limbi, inclusiv în română, platformele Forbes.com și Forbes8, precum și o serie de firme de media.

Compania este controlată în proporție de 95% de grupul de investiții Integrated Whale Media Investments, din Hong-Kong, restul acțiunilor revenind familiei Forbes.

viewscnt
Afla mai multe despre
forbes
forbes media
revista forbes
listare bursa
acord spac
magnum opus acquisition