Ford investește până la 20 de miliarde de dolari în vehiculele electrice

Ford investește până la 20 de miliarde de dolari în vehiculele electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2022

Grupul auto american Ford intenționează să facă investiții suplimentare de până la 20 miliarde de dolari în producerea vehiculelor sale electrice, a anunțat Bloomberg, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția, între 10 și 20 miliarde de dolari, va fi eșalonată în următorii cinci-zece ani și va include transformarea actualelor fabrici la nivel global pentru producția de vehicule electrice, susțin sursele.

FOTO Scumpirea energiei: Polonia scrie pe facturi ce \ CITEȘTE ȘI FOTO Scumpirea energiei: Polonia scrie pe facturi ce "procent de vină" poartă UE

Conform planului numit "Ford+", al doilea producător auto american s-a angajat deja să cheltuie peste 30 miliarde de dolari pentru vehiculele sale electrice, inclusiv dezvoltarea bateriilor, scrie Agerpres.

Cea mai recentă decizie de majorare a investițiilor va fi supervizată de Doug Field, fost director la Apple și Tesla, care a venit la Ford anul trecut.

Conform Bloomberg, Ford evaluează scindarea unei părți din afacerea sa de vehicule electrice, ca parte a reorganizării. Planul include și noi angajări de ingineri care se vor ocupa de baterii, inteligență artificială și softul pentru vehiculele. electrice

Marți, acțiunile Ford au urcat cu 2,7% la Bursa de la New York.

Luna trecută, capitalizarea de piață a Ford Motor a depășit pentru prima dată 100 de miliarde de dolari, din ce în ce mai mulți investitori mizând pe strategia de electrificare a producătorului auto din Detroit.

Capitalizarea de piață Ford este acum mai ridicată decât a rivalului General Motors (aproximativ 88,61 miliarde de dolari). Cea mai valoroasă companie auto din lume este Tesla Inc, a cărei capitalizarea bursieră a depășit în octombrie 1.000 de miliarde de dolari.

Avansul cotației acțiunilor Ford vine pe fondul planurilor de dublare a producției pentru versiunea electrică a popularei camionete F-150, ca parte a strategiei agresive de electrificare a directorului general Jim Farley. Acesta informase recent că cererea pentru SUV-ul electric Mustang Mach-E a ajuns la 200.000 de unități, iar compania ia măsuri pentru majorarea producției de vehicule electrice. Ford a început să producă Mach-E în China și majorează producția în Mexic.

Producătorul auto american anunțase recent că se așteaptă în 2021 la un profit operațional între 10,5 și 11,5 miliarde de dolari, și va plăti dividende trimestriale de 10 cenți pe acțiune, după ce în martie 2020 suspendase plata dividendelor, pe fondul efectelor pandemiei.

După ce au atins un nivel scăzut în martie 2020, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus, acțiunile Ford au urcat constant, sprijinite de majorarea cererii pentru automobile. De când Jim Farley a devenit director general în 2020 și s-a angajat să investească masiv în vehiculele electrice, prețul acțiunilor s-a dublat.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent și pe piața din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
vehicule electrice