Franța și Germania vor propune diminuarea reglementărilor europene care afectează creșterea economică

Franța și Germania vor propune diminuarea reglementărilor europene care afectează creșterea economică
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2024

Ministrul francez al Finanțelor, Bruno Le Maire a spus luni că la începutul lunii martie va propune, împreună cu ministrul german al Economiei, Robert Habeck, diminuarea reglementărilor europene care țin pe locul companiile și afectează creșterea economică, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Suntem într-o cursă economică de 100 de metri, dar avem legat de picior un lanț cu o bilă. Creșterea economică europeană este afectată de norme, reguli, directive și reglementări, există o birocrație excesivă", a declarat luni Bruno Le Maire la o întâlnire cu jurnaliștii, scrie Agerpres.

Temenos, cu peste 200 angajați în România, are cel mai mare declin bursier din ultimele două decenii. O companie de short selling vorbește despre grave nereguli contabile CITEȘTE ȘI Temenos, cu peste 200 angajați în România, are cel mai mare declin bursier din ultimele două decenii. O companie de short selling vorbește despre grave nereguli contabile

Oficialul francez a mai spus că aceste reglementări țin pe loc companiile UE și nu se aplică firmelor din SUA și China.

Într-un moment în care Uniunea Europeană traversează o perioadă de creștere economică anemică, guvernul francez a decis să își reducă prognoza de creștere pentru acest an și totodată a anunțat reduceri de cheltuieli în valoare de 10 miliarde de euro, în încercarea de a respecta angajamentele și a reduce deficitul bugetar. La rândul său, Robert Habeck a spus săptămâna trecută că Germania își va revizui, în jos, previziunile.

Le Maire a dat vina, parțial, pe reglementările adoptate la Bruxelles pentru problemele economice ale blocului comunitar, adăugând că el și cu Robert Habeck vor veni cu o propunere detaliată la ședința comună de guvern din data de 5 martie.

Ministrul francez al Finanțelor a reiterat că un alt element crucial, pentru impulsionarea creșterii economice a Europei, este integrarea piețelor de capital din Europa. Miniștrii europeni de Finanțe urmează să discute acest subiect la reuniunea lor informală care va avea loc în cursul acestei săptămâni la Ghent, Belgia.

viewscnt
Afla mai multe despre
franța
economie