Germania confirmă că va acorda subvenții de 10 miliarde euro către Intel. Separat, compania americană anunță investiții masive în Israel

Germania confirmă că va acorda subvenții de 10 miliarde euro către Intel. Separat, compania americană anunță investiții masive în Israel
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 iun 2023
Germania și Intel au agreat ca firma americană să primească subvenții în valoare de 10 miliarde de euro pentru o unitate de producție de semiconductori în estul țării, potrivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Cancelarul Olaf Scholz și directorul general al Intel, Pat Gelsinger, vor participa la ceremonia de semnare a acordului luni, la Berlin.
Dispoziție a lui Nicușor Dan pentru desființarea cablurilor amplasate fără documente pe domeniul public CITEȘTE ȘI Dispoziție a lui Nicușor Dan pentru desființarea cablurilor amplasate fără documente pe domeniul public

Intel a acceptat inițial să construiască fabrica din orașul Magdeburg cu un ajutor guvernamental în valoare de 6,8 miliarde de euro, dar a amânat începerea construcției din cauza condițiilor economice nefavorabile. Bloomberg anunțase vineri, pe surse, că Germania pregătește majorarea subvențiilor pentru a impulsiona continuarea proiectului.

Sub conducerea directorului general Pat Gelsinger, Intel a decis să își extindă masiv capacitățile de producție, astfel încât să își reia poziția de lider în industrie și să diversifice centrele de fabricare pentru componente critice, care în prezent sunt concentrate în Asia de Est.

Tot astăzi, Intel a anunțat investiții de 25 miliarde de dolari în Israel (cifra include investiții anunțate anterior, de 10 mld. dolari) în producția de cipuri.
viewscnt
Afla mai multe despre
intel
cipuri
subventii intel
ajutor stat
fabrica intel