Intel investește miliarde de dolari în Polonia, într-o fabrică de cipuri

Intel investește miliarde de dolari în Polonia, într-o fabrică de cipuri
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 iun 2023
Intel vrea să investească până la 4,6 miliarde de dolari pentru a construi o unitate de asamblare și testare a semiconductorilor în vestul Poloniei, cel mai recent proiect al său în Uniunea Europeană, în condițiile în care blocul comunitar încearcă să stimuleze producția de cipuri pe fondul creșterii tensiunilor geopolitice. 
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Cu această investiție, precum și cu altele în UE, jucăm un rol esențial în construirea acestor lanțuri de aprovizionare", a declarat CEO-ul Pat Gelsinger, în cadrul unei conferințe de presă în care a anunțat investiția.
Google, unul dintre cei mai mari susținători ai inteligenței artificiale, și-a avertizat angajații în privința folosirii chatboturilor CITEȘTE ȘI Google, unul dintre cei mai mari susținători ai inteligenței artificiale, și-a avertizat angajații în privința folosirii chatboturilor

Proiectul este cel mai recent plan Intel în Uniunea Europeană, în condițiile în care blocul încearcă să stimuleze producția de cipuri pe fondul tensiunilor geopolitice în creștere. Intel pregătește o unitate de producție și în estul Germaniei.

Guvernul german are în plan să majoreze subvențiile pentru fabrica planificată în această zonă la aproximativ 10 miliarde de euro, potivit Bloomberg. Costul preconizat al acelui complex a fost majorat de la 17 miliarde de euro la 30 de miliarde de euro.

Compania a amânat începerea construcției la fabrică, pe care acceptase anterior să o construiască la Magdeburg cu un ajutor guvernamental de 6,8 miliarde de euro, la sfârșitul anului trecut, din cauza condițiilor economice nefavorabile și a cerut mai multe fonduri, au declarat persoanele citate de Bloomberg.
 
Germania și-a exprimat acum disponibilitatea de a acorda aproximativ 10 miliarde de euro. Negocierile privind subvențiile se vor întinde probabil până la sfârșitul săptămânii, iar un anunț oficial ar putea fi făcut luni.
 
Sub conducerea directorului general Pat Gelsinger, Intel a decis să își extindă masiv capacitățile de producție, astfel încât să își reia poziția de lider în industrie și să diversifice centrele de fabricare pentru componente critice, care în prezent sunt concentrate în Asia de Est. Magdeburg este în centrul acesei strategii. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
intel
cipuri
polonia
fabrica intel