Germania reduce nivelul împrumuturilor cu 31 miliarde de euro

Germania reduce nivelul împrumuturilor cu 31 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 sep 2023

Germania a tăiat volumul vânzărilor de datorie planificate pentru trimestrul patru cu 31 miliarde de euro (33 miliarde de dolari), după ce Guvernul a redus sprijinul financiar pentru gospodăriile și companiile afectate de majorarea costurilor cu energia, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Conform datelor Agenției federale pentru finanțe, emisiunile de obligațiuni vor fi reduse cu opt miliarde de euro iar vânzările de bonuri de trezorerie cu 23 miliarde de euro, comparativ cu planul publicat în decembrie 2022. Alături de reducerea din trimestrul trei, vânzările totale din acest an vor fi cu 45 miliarde de euro mai scăzute, situându-se la aproximativ 500 miliarde de euro, încă un nivel record, scrie Agerpres.

Băncile ar putea plăti 2% din cifra de afaceri pentru 2 ani, iar companiile din petrol și gaze, un impozit suplimentar. Ce amendamente se analizează la Guvern CITEȘTE ȘI Băncile ar putea plăti 2% din cifra de afaceri pentru 2 ani, iar companiile din petrol și gaze, un impozit suplimentar. Ce amendamente se analizează la Guvern

"Reducerea volumului emisiunilor de obligațiuni vine în urma unor necesități de finanțare mai scăzute ale bugetului federal și a fondurilor sale speciale, mai ales pentru măsurile luate de Guvern pentru rezolvarea crizei din energie", a anunțat Agenția federală pentru finanțe.

După acest anunț randamentul bondurilor germane cu scadența la 30 de ani a scăzut cu două puncte de bază, la 2,97%.

În ultimii ani împrumuturile Guvernului de la Berlin au crescut, inițial în urma majorării cheltuielilor pentru compensarea impactului pandemiei, iar apoi pentru sprijinirea gospodăriilor și companiilor afectate de majorarea costurilor cu energia.

După atenuarea acestor crize, ministrul german de Finanțe, Christian Lindner, a cerut revenirea la "frâna datoriei", inclusă în Constituția Germaniei, care limitează deficitul bugetar la 0,35% din PIB.

Parlamentul german suspendase reglementarea privind frâna datoriei în perioada 2020 - 2022, pentru a permite majorarea cheltuielilor, în contextul efectelor pandemiei și al războiului din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
bani