GRAFIC Acțiunile companiilor imobiliare europene, la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani

GRAFIC Acțiunile companiilor imobiliare europene, la cel mai redus nivel din ultimii 12 ani
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 oct 2023

Acțiunile companiilor imobiliare europene s-au prăbușit la cel mai scăzut nivel din ultimii aproape 12 ani, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari legate de finanțare, din cauza creșterii rapide a ratelor dobânzilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Indicele Stoxx 600 Real Estate, care urmărește companii precum proprietarul german de locuințe Vonovia, firma britanică de birouri British Land și grupul de centre comerciale Unibail-Rodamco-Westfield, a scăzut luni cu 2,1%, pe măsură ce randamentele obligațiunilor au crescut.

Indicele este pe cale să încheie tranzacțiile la cel mai redus nivel din ianuarie 2012, scrie Bloomberg.

Chevron plătește 53 miliarde dolari pentru rivalul Hess. A doua preluare majoră din industria petrolieră americană de la începutul lunii CITEȘTE ȘI Chevron plătește 53 miliarde dolari pentru rivalul Hess. A doua preluare majoră din industria petrolieră americană de la începutul lunii

Randamentele obligaațiunilor germane pe 10 ani au crescut cu 7 puncte de bază, la 2,96%, în timp ce randamentele obligațiunilor americane au depășit pragul de 5% pentru prima dată după anul 2007.

De la începutul anului, indicele sectorului european de real estate a pierdut 14,5% din valoare. Confruntându-se atât cu o scădere a valorii activelor, cât și cu creșterea costurilor de administrare a datoriilor, unele companii ar putea fi nevoite să atragă capital pentru a-și asigura bilanțurile, au avertizat analiștii.

"Îngrijorările se concentrează pe valorile proprietăților, unde există o incertitudine considerabilă și tranzacții puține care să susțină prețurile", a comentat Sue Munden, analist imobiliar la Bloomberg Intelligence.

"Este puțin probabil ca această situație să se schimbe până când nu va exista o oarecare vizibilitate că ratele dobânzilor au atins un nivel maxim", a precizat Munden.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni companii imobiliare
stoxx 600 real estate
scadere
randamente obligatiuni
costuri finantare
dobanzi ridicate