ULTIMA ORĂ London Stock Exchange - incident de sistem. Sute de companii afectate

ULTIMA ORĂ London Stock Exchange - incident de sistem. Sute de companii afectate
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 19 oct 2023

London Stock Exchange Group, operatorul bursei din Londra, investighează un incident de sistem.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doar acțiunile din indicele FTSE 100, FTSE 250 și din registrul internațional de ordine sunt disponibile pentru tranzacționare.

Sute de companii au fost afectate de incidentul încă nesoluționat, printre care Asos și Deliveroo, potrivit Bloomberg.

Creatorul ChatGPT este în discuții pentru a vinde acțiuni la o evaluare de 86 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Creatorul ChatGPT este în discuții pentru a vinde acțiuni la o evaluare de 86 miliarde dolari

"Am primit o mulțime de apeluri de la clienți", a declarat Dominic Gauld, trader de acțiuni la Peel Hunt. "Tranzacționarea a continuat pe unele nume, dar activitatea este în mod clar foarte redusă în segmentele afectate ale pieței", a precizat acesta.

Nu este prima dată când bursa londoneză se confruntă cu o astfel de defecțiune. În 2019, LSE a suferit o întrerupere de aproximativ o oră și 40 de minute. De asemenea, bursa a fost afectată de o întârziere de o oră a tranzacțiilor în iunie 2018, cauzată de o problemă de software.

Indicele FTSE 100 se deprecia de 1,2% în jurul orei 18:00 (ora României), cu o jumătate de oră înaintea închiderii tranzacțiilor.

Stoxx Europe 600 consemna un declin similar, în contextul în care o serie de companii au raportat rezultate financiare sub estimările analiștilor, crescând sentimentul de aversiune la risc provocat de războiul din Orientul Mijlociu și de incertitudinile privind ratele dobânzilor.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa londra
incident sistem bursa de valori londra
oprire tranzactionare actiuni