În plin sezon de cumpărături, Apple retrage de la vânzare, în SUA, ultimele modele de ceasuri inteligente

În plin sezon de cumpărături, Apple retrage de la vânzare, în SUA, ultimele modele de ceasuri inteligente

Apple Series 9

Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 dec 2023
Apple renunță să mai vândă în SUA cele mai recente modele de ceasuri inteligente din cauza unei dispute legate de un brevet, eliminând dispozitivele de pe piață în plin sezon de cumpărături de sărbători.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Vânzările de Apple Watch Series 9 și Ultra 2 vor fi oprite în magazinul online al companiei pe 21 decembrie, în timp ce, în magazinele fizice, ceasurile vor fi retrase de la vânzare începând cu Ajunul Crăciunului, scrie Bloomberg.
Statul vrea să-și facă propria sticlă de apă minerală, \ CITEȘTE ȘI Statul vrea să-și facă propria sticlă de apă minerală, "Dacia". Caută și investitori pentru zonele Biborțeni, Lipova sau Bixad

Măsura vine înaintea interzicerii preconizate a importului de modele Apple Watch cu senzor de măsurarea a oxigenului din sânge - o caracteristică a celei mai recente game - în urma unei dispute juridice cu Masimo Corp.

"O perioadă de revizuire prezidențială este în curs de desfășurare, cu privire la un ordin al Comisiei pentru comerț internațional a SUA legat de o dispută tehnică de proprietate intelectuală, referitor la dispozitivele Apple Watch care conțin funcția de măsurare a oxigenului din sânge. Deși perioada de revizuire nu se va încheia până la 25 decembrie, Apple ia măsuri preventive pentru a se conforma în cazul în care hotărârea va fi menținută", a declarat compania.
 
În octombrie, Comisia pentru comerț internațional a decis că Apple încalcă brevetele Masimo și ar trebui să oprească vânzările de dispozitive care au această neregulă. 
 
Apple Watch Series 9 și Ultra 2 generează cea mai mare parte a vânzărilor de ceasuri ale companiei. Apple nu menționează ce venituri îi aduce dispozitivul, dar acesta este o parte esențială a diviziei Wearables, Home and Accessories, care generează peste 40 de miliarde de dolari pe an.
 
Vestea a făcut ca acțiunile să scadă luni cu 1,3% la New York. Acestea atinseseră un nivel record săptămâna trecută.
viewscnt
Afla mai multe despre
apple. apple watch
retragere apple watch
series 9
ultra 2