Turkish Airlines comandă 230 de aeronave Airbus, cu opțiune pentru mai multe

Turkish Airlines comandă 230 de aeronave Airbus, cu opțiune pentru mai multe
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 dec 2023

Airbus a obținut o comandă fermă pentru vânzarea a 230 de aeronave către Turkish Airlines, una dintre cele mai mari comenzi de avioane comerciale din acest an, ce poate fi suplimentată până la 355 de aeronave, în contextul în care operatorul turc urmărește să își consolideze poziția de putere mondială a aviației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro a relatat recent că Turkish Airlines vrea să își extindă inclusiv operațiunile din România, considerată o piață importantă.

Contractul cu Airbus, în valoare de mai multe miliarde de dolari, vine în urma unui acord verbal încheiat luna trecută la Istanbul și include atât aeronave cu corpuri înguste, cât și widebody.

Unde își „ascund” bogații lumii averile CITEȘTE ȘI Unde își „ascund” bogații lumii averile

Turkish Airlines cumpără 60 de avioane A350-900 și are drepturi de achiziție pentru încă 20, precum și 15 dintre modelele mai mari A350-1000, potrivit companiei, citate de Bloomberg.

Compania a plasat, de asemenea, o comandă pentru 150 de aeronave A321neo, cu posibilitatea de a suplimenta cu 100 de unități, dar și pentru 5 aeronave cargo A350, cu opțiunea de a achiziționa încă 5 astfel de aeronave.

În cazul în care Turkish Airlines își va exercita toate opțiunile de cumpărare, acordul ar ajunge la 355 de aeronave - printre cele mai mari după mărime și valoare din acest an. Termenii financiari nu au fost dezvăluiți, însă, de obicei, acordurile de asemenea anvergură implică reduceri mari față de prețul de listă.

Turcia a devenit un hub major pentru aviația globală, concurând din ce în ce mai mult cu mega-aeroporturile din Dubai sau Doha, care canalizează traficul din SUA și Europa către Asia și înapoi. Turkish Airlines are, de asemenea, o prezență importantă în Africa, folosind aeroportul relativ nou din Istanbul ca stație de transfer.

În mai, Turkish Airlines a anunțat că vrea să comande 600 de aeronave noi pentru a-și extinde flota în următorii 10 ani.

Planurile pentru România includ posibile noi destinații, pe lângă cele pe care le are deja din București, Cluj-Napoca și Constanța.

Compania turcă urmărește să-și majoreze de 1,6 ori la 52 de miliarde de dolari veniturile în următorul deceniu și consideră piața românească una importantă. Totodată, Turcia vrea să aducă mai mulți turiști străini în țară, mai ales în zonele mai puțin umblate, unde au fost investiți bani în ultimii ani în infrastructură și restaurări.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
turkish airlines
comanda avioane airbus
extindere turkish airlines romania
noi destinatii turkish airlines