Încrederea consumatorilor în economia zonei euro se îmbunătățește

Încrederea consumatorilor în economia zonei euro se îmbunătățește
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2023

Încrederea consumatorilor în economia zonei euro a urcat la cel mai ridicat nivel din ultimul an, un semn al rezilienței și al creșterii speranțelor într-o regiune care ar putea evita recesiunea în 2023, transmit Bloomberg și site-ul rte.ie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ce așteptări au de la magazinele online din România clienții de pe piețele regionale de interes (Bulgaria, Grecia, Polonia, Slovacia și Ungaria), perspectivele economice ale comerțului online în anul 2023, răspunsurile pieței de curierat la cerințele tot mai specifice ale clienților, în contextul provocărilor anului, vor fi prezentate la Conferințele „Barometrul e-Commerce”, organizate de Profit.ro în parteneriat cu DPD România și devenite deja o tradiție. În acest an, conferința va fi organizată pe 7 martie, la Marriott Grand Hotel Bucharest, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV 

Potrivit datelor preliminare publicate luni de Comisia Europeană, indicele privind încrederea consumatorilor în economia zonei euro a ajuns la minus 19 puncte în ianuarie, de la minus 20,7 puncte luna precedentă, în linie cu așteptările economiștilor intervievați de Bloomberg. În UE, indicele a urcat cu 1,5 puncte, ajungând la minus 20,6 puncte, în februarie, scrie Agerpres.

FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Deutsche Bahn cumpără din nou din România și devine cel mai important client al Softronic

O iarnă neașteptat de blândă va ajuta probabil cele 20 de țări din zona euro să evite recesiunea, după o creștere semnificativă a prețurilor energiei, în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Perspectivele s-au îmbunătățit și datorită atenuării creșterii inflației, deși BCE este îngrijorată de inflația de bază și continuă să majoreze dobânzile.

În ianuarie, încrederea în economia zonei euro s-a îmbunătățit, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele șapte luni, pe fondul sporirii optimismului în toate sectoarele, în timp ce așteptările inflaționiste în rândul consumatorilor și al companiilor au scăzut.

Potrivit datelor publicate recent de Comisia Europeană, indicele sentimentului economic (ESI) a crescut la 99,9 puncte în ianuarie, de la 97,1 puncte luna precedentă. Este cel mai ridicat nivel al indicelui din iunie 2022.

Sporirea optimismului scoate în evidență așteptările că previzionata scădere a activității economice în cele 20 de țări din zona euro, dacă va avea loc, va fi de mică amploare, în pofida prețului ridicat al energiei și al efectelor războiului din Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
zona euro
economie