Lagarde reiterează, la Davos, că BCE va continua majorarea dobânzilor, chiar dacă inflația a scăzut

Lagarde reiterează, la Davos, că BCE va continua majorarea dobânzilor, chiar dacă inflația a scăzut
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 ian 2023
Președintele Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, a declarat că inflația în zona euro rămâne mult prea ridicată și a promis că factorii de decizie nu vor renunța la eforturile lor de a readuce creșterea prețurilor la nivelul țintit.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Inflația, din toate punctele de vedere, indiferent de modul în care o priviți, este mult prea ridicată. Vom menține cursul până în momentul în care vom trece în teritoriul restrictiv pentru o perioadă suficient de lungă, astfel încât să putem readuce inflația la 2% în timp util", a declarat Lagarde în cadrul reuniunii de la Davos, citată de Bloomberg. 
Grecia scoate la bursă aeroportul internațional din Atena CITEȘTE ȘI Grecia scoate la bursă aeroportul internațional din Atena

Rata inflației a scăzut recent, dar rămâne de aproape 5 ori peste ținta BCE. Totodată, inflația mai mică reflectă ieftinirea energiei, dar inflația de bază, care exlude aceste prețuri, continuă să crească.

În condițiile în care inflația de bază (CORE) a atins un nou record în decembrie și economia rezistă mai bine decât se anticipa după atacul Rusiei asupra Ucrainei, mulți oficiali rămân dornici să meargă mai departe cu creșterile de dobânzi.
 
Membrii Consiliului guvernatorilor, Francois Villeroy de Galhau și Klaas Knot, au reiterat la Davos că remarcile lui Lagarde de luna trecută privind necesitatea unor majorări de jumătate de punct procentual rămân valabile.
 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanda
dobanzi
lagarde
davos
davos 2023