Lira sterlină crește față de euro pentru a noua zi, cel mai lung șir de aprecieri din 2015

Lira sterlină crește față de euro pentru a noua zi, cel mai lung șir de aprecieri din 2015
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 feb 2021

Lira sterlină se apreciază miercuri față de euro pentru a noua ședință consecutiv, cel mai lung șir de creșteri din 2015 încoace, potrivit Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 12:30, ora României, lira se aprecia cu 0,22% față de moneda europreană, tranzacționându-se la 1,1638 euro pe unitate. Intraday, lira a atins un maxim de 1,1708 euro/unitate, cel mai ridicat nivel din ultimul an, arată datele Investing.com. Moneda britanică nu mai depășise pragul de 1,17 euro din februare 2020.

DECIZIE Liber la angajări în instituțiile și autoritățile publice CITEȘTE ȘI DECIZIE Liber la angajări în instituțiile și autoritățile publice

În tranzacțiile de miercuri, lira sterlină este susținută de optimismul privind ridicarea restricțiilor aferente pandemiei. În contextul în care campania de vaccinarea din Marea Britanie s-a desfășurat mult mai rapid decât în UE, Marea Britanie a anunțat ieri că își propune redeschiderea economiei până la sfârșitul lunii iunie. Oficialii britanici au întocmit un plan în 4 etape pentru reluarea activității, prima etapă fiind redeschiderea școlilor, programată pentru luna martie.

Recent, guvernul britanic a anunțat că și-a propus ca toți adulții din Marea Britanie să primească prima doză de vaccin împotriva coronavirusului până la 31 iulie, cu o lună înainte de termenul stabilit inițial.

Lira este, de la începutul anului, moneda din grupul G10 cu cea mai bună evoluție față de euro.

Față de moneda SUA, lira a atins, miercuri, nivelul de 1,4116 dolari, maximul ultimilor aproximativ 3 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
lira sterlina
moneda britanica
marea britanie
gbp
lira
vaccinare
lockdown
redeschidere economie