Mai multe gospodării din Texas au primit facturi astronomice la electricitate după întreruperile de curent

Mai multe gospodării din Texas au primit facturi astronomice la electricitate după întreruperile de curent
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2021

După ce au suferit de pe urma unui val de frig polar și întreruperea aprovizionării cu electricitate, mai mulți locuitori ai statului Texas au primit o nouă lovitură - facturi astronomice la energie electrică, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

David Astrein, un locuitor din Houston, spune că a primit o factură la energie electrică de 2.738,66 dolari pentru luna februarie, comparativ cu una de 129,85 dolari în ianuarie, pentru o casă cu trei camere. Aceasta deși el și soția sa au încetat să utilizeze mașina de spălat vase, mașină de spălat rufe și au redus pe cât posibil iluminatul pe timpul nopții, arată Agerpres.

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

Astrein este doar unul din zecile de consumatori care se confruntă cu facturi uriașe după valul de frig care a lovit Texasul. Mulți dintre acești consumatori au postat pe rețele sociale fotografii cu facturi la energie electrică de până la 8.000 de dolari. Potrivit acestor fotografii, mulți sunt clienți ai Griddy Energy, un furnizor de electricitate cu un model unic de afaceri.

Prețurile percepute de acest furnizor sunt bazate pe prețul în timp real de pe piețele angro de electricitate, de aceea clienții săi sunt expuși complet la variațiile de prețuri. Griddy Energy spune că a sesizat apariția unei probleme și, săptămâna trecută, și-a îndemnat clienții să treacă la un alt furnizor. Până duminică, 20% din clienții săi au reușit să facă acest lucru, dar nu și David Astrein.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, CEO, Impetum Group: Optimismul managerilor a crescut. S-au deteriorat capitalul de lucru și relația cu băncile, dar suntem departe de o criză a cash-ului în companii

În replică, compania Griddy Energy susține că modelul său de afaceri este unul conform căruia firma primește doar o mică parte din facturile plătite de consumatori. "Vreau să precizez că dintr-o factură totală de 2.738,66 dolari, Griddy a înregistrat un profit de doar 6,48 dolari" a spus directorul general Michael Fallquist.

Într-o postare anterioară, Griddy a informat că prețurile sunt la un nivel astronomic pentru că Public Utility Commission din Texas a impus un preț angro de 9 dolari pentru un kilowatt oră, de aproape 300 de ori mai mare decât un preț normal.

viewscnt
Afla mai multe despre
texas
electricitate