Marea Britanie va majora salariul minim la 9,50 lire sterline pe oră

Marea Britanie va majora salariul minim la 9,50 lire sterline pe oră
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2021

Marea Britanie va majora din aprilie 2022 cu 6,6% salariul minim pentru cei cu vârsta de 23 de ani și peste, de la 8,91 lire sterline pe oră la 9,50 lire sterline (13,06 dolari) pe oră, a anunțat ministrul de Finanțe, Rishi Sunak, un sprijin important pentru milioane de angajați cu salarii scăzute, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"Majorarea salariilor ne va asigura că va crește atractivitatea muncii și vom rămâne în grafic pentru a ne îndeplini obiectivele de a nu mai avea salarii scăzute până la următoarele alegeri", a declarat Sunak.

Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online CITEȘTE ȘI Platforme de comerț electronic pe care poți să-ți construiești afacerea online

Și salarizarea celor care nu au încă 23 de ani, care sunt plătiți mai puțin decât nivelul salariului minim, va crește de asemenea, a adăugat ministrul de Finanțe, scrie Agerpres.

Înghețarea salariilor în sectorul public din Marea Britanie va lua sfârșit anul viitor, a informat Sunak. În noiembrie 2020, Guvernul de la Londra anunțase că va îngheța salariile în sectorul public, măsură care a intrat în vigoare în aprilie. Atunci, Sunak explicase că nu ar putea justifica o majorare a salariilor în sectorul public când mulți angajați din sectorul privat sunt afectați puternic de criza provocată de pandemie.

Oficialul britanic a subliniat că "redresarea solidă a economiei și semnele încurajatoare de pe piața forței de muncă" sunt motivele pentru care înghețarea salariilor în sectorul public din Marea Britanie va lua sfârșit în aprilie 2022.

Angajații din Serviciul britanic de Sănătate Publică (NHS) și toți funcționarii publici care câștigă mai puțin de 24.000 lire sterline (33.049 dolari) au fost exceptați de la înghețarea salariilor, dar alți peste două milioane de angajați, inclusiv pompieri, polițiști și profesori, au fost afectați.

Cele mai mari amenințări informatice pentru companii CITEȘTE ȘI Cele mai mari amenințări informatice pentru companii

"În condițiile în care economia se redresează semnificativ, este corectă majorarea salariilor pentru angajații din domeniul medical, din învățământ și alți lucrători din sectorul public, care și-au adus contribuția în timpul pandemiei", a declarat Sunak.

Numărul locurilor de muncă vacante în Marea Britanie a urcat la 1,1 milioane în perioada iulie-septembrie 2021, cel mai ridicat nivel de când s-a început publicarea acestor date, în 2001, și peste nivelul de dinaintea pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Conform datelor publicate recent de Oficiul Național de Statistică (ONS), numărul angajaților aflați pe statele de plată ale companiilor britanice a urcat cu 207.000 în septembrie, față de august, datele arătând continuarea redresării pieței forței de muncă. În total, numărul angajaților a atins nivelul record de 29,2 milioane, după ce oamenii au revenit la locurile de muncă în urma atenuării restricțiilor.

Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0 CITEȘTE ȘI Automatica SA: pionierul automatizărilor din România în era Industriei 4.0

Datele publicate marți arată că, în perioada iunie-august 2021, câștigurile salariale medii au urcat cu 7,2% în ritm anual, o încetinire după avansul de 8,3% din perioada mai-iulie 2021, deși statisticienii avertizează că datele sunt distorsionate de comparația cu nivelul redus al salariilor în urmă cu un an și de creșterea șomajului în rândul angajaților cu salarii scăzute. Câștigurile totale, excluzând bonusurile, au înregistrat un avans anual de 6% în perioada mai - iulie 2021.

Guvernul speră ca economia, care s-a contractat cu aproape 10% în 2020, să se redreseze semnificativ, în urma atenuării restricțiilor, după rapida campanie de vaccinare.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
salariu