Mercedes estimează o creștere a vânzărilor în următoarele luni, chiar dacă economia globală încetinește

Mercedes estimează o creștere a vânzărilor în următoarele luni, chiar dacă economia globală încetinește
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2023

Mercedes-Benz a anunțat că registrul său de comenzi va sprijini vânzările mașinilor sale de lux în următoarele luni, într-o economie globală care ar urma să înregistreze o creștere lentă, în condițiile în care cererea în Europa va fi mai redusă decât în SUA și China, transmit Reuters și Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Grupul german se așteaptă ca în 2023 marja de profit a diviziei auto să se situeze în partea superioară a prognozelor sale. Mercedes estima o marjă de profit între 12% și 14% anul acesta, de la 14,6% în 2022, scrie Agerpres.

Clienții eMAG, pregătiți să încingă grătarele și să petreacă activ minivacanța de 1 Mai CITEȘTE ȘI Clienții eMAG, pregătiți să încingă grătarele și să petreacă activ minivacanța de 1 Mai

"Confirmăm previziunile noastre la limita de sus, astfel încât puteți vedea că există un nivel de confort la care putem menține nivelul performanței. Prognozăm în 2023 vânzări la nivelul celor din 2022, poate ușor mai ridicate", a afirmat directorul financiar Harald Wilhelm pentru Bloomberg.

Acțiunile au urcat vineri cu 1,5% la Bursa de la Frankfurt, astfel încât Mercedes înregistrează anul acesta cea mai bună performanță în rândul producătorilor auto incluși în indicele Stoxx 600 Automobiles & Parts.

În prezent, Mercedes se așteaptă ca livrările de vehicule din acest an să fie la nivelul celor de anul trecut, ușor peste două milioane de unități.

În 2023, producătorul american de vehicule electrice Tesla a intensificat reducerile de prețuri la gama sa de modele. Model Y de la Tesla concurează cu două oferte electrice ale Mercedes, EQA și EQB.

Acționarii Bittnet Systems aprobă o nouă majorare de capital social. Rudolf Vizental de la Impetum Group intră în board-ul lărgit CITEȘTE ȘI Acționarii Bittnet Systems aprobă o nouă majorare de capital social. Rudolf Vizental de la Impetum Group intră în board-ul lărgit

"Vrem să ne protejăm prețurile, care se bazează pe produsele noastre, și nu pe majorarea volumelor. Totuși, nu ignorăm ce se întâmplă în jurul nostru și vom lua măsurile necesare", a declarat Wilhelm.

Câștigurile Mercedes-Benz în primul trimestru din 2023 s-au situat la 5,5 miliarde de euro (6,06 miliarde de dolari), iar marja de profit la divizia auto a fost de 14,8%, sub nivelul de anul trecut, de 16,4%.

La nivelul grupului, vânzările au crescut cu 3%, la aproape 503.000 unități, în urma atenuării perturbărilor din lanțurile de aprovizionare.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes
mașini