Moet Hennessy rămâne fără șampanie

Moet Hennessy rămâne fără șampanie
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2022

Amatorii de șampanie sunt atât de încântați de ridicarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de Covid încât au epuizat stocurile casei Moet Hennessy (parte a grupului LVMH), transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am epuizat stocurile pentru unele mărci de top, a declarat directorul general de la Moet Hennessy, Philippe Schaus, într-un interviu pentru Bloomberg Television la forumul economic de la Singapore, adăugând că în interiorul firmei perioada actuală este catalogată drept "roaring 20s" (-Răsunătorii ani '20-nr.). "Mai mult, există noi vești bune la orizont, în condițiile în care noul an ar urma să aducă o refacere a ofertei", a adăugat Philippe Schaus.

Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record CITEȘTE ȘI Industria auto din România, pe val: a fost depășită producția de mașini din ultimii trei ani și se pregătește un an record

După o scădere inițială în primele zile ale pandemiei, marile nume din industria de lux raportează vânzări record pe măsură ce consumatorii au dat drumul la cheltuieli. Holdingul francez LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton a depășit estimările analiștilor pentru patru dintre cele cinci divizii principale ale sale cu prilejul publicării celor mai recente rezultate trimestriale, în timp ce rivalul Hermes International a raportat o creștere a vânzărilor de 24%, în pofida faptului că a majorat prețurile la mai multe din produsele sale, scrie Agerpres.

Chiar dacă consumatorii înstăriți semnalează că sunt în continuare dispuși să cumpere produse scumpe, obstacolele în calea economiei mondiale se acumulează.

Inflația este o sursă majoră de incertitudine, a spus Philippe Schaus. Creșterea costurilor cu materiile prime ar putea obliga Moet Hennessy să majoreze prețurile la unele produse cu până la două cifre, a adăugat Schaus.

În fiecare an, aproximativ 310 milioane sticle de șampanie franțuzească, care beneficiază de o indicație geografică strict controlată, sunt vândute în întreaga lume în timp ce alte peste un miliard sunt stocate în pivnițe, în așteptarea momentului adecvat pentru a fi savurate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
moet hennessy
șampanie