Moody's a pus șase bănci regionale americane sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare

Moody's a pus șase bănci regionale americane sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mar 2023

Agenția de evaluare financiară Moody's Investors Service a plasat First Republic Bank și alte cinci bănci regionale americane sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare, cel mai recent semn de îngrijorare cu privire la situația financiară a băncilor regionale americane după colapsul Silicon Valley Bank, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alături de First Republic Bank, au fost plasate sub supraveghere pentru o posibilă retrogradare băncile Western Alliance Bancorp., Intrust Financial Corp., UMB Financial Corp., Zions Bancorp. și Comerica Inc.

ULTIMA ORĂ Guvernul își taie prerogativa de a amâna prin HG închiderea unor centrale pe cărbune, la presiunea Bruxelles-ului, pentru a nu pierde bani din PNRR CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul își taie prerogativa de a amâna prin HG închiderea unor centrale pe cărbune, la presiunea Bruxelles-ului, pentru a nu pierde bani din PNRR

Agenția de evaluare a menționat îngrijorările cu privire la dependența acestor bănci de depozitele neasigurate pentru finanțare precum și posibilele pierderi de pe urma portofoliilor lor de active, scrie Agerpres.

Decizia Moody's vine după ce acțiunile băncilor americane s-au prăbușit, chiar dacă Guvernul a intervenit pentru a-i salva pe deponenții SVB și a anunțat o nouă facilitate de creditare pentru a susține finanțarea băncilor și a evita o nouă panică în rândul deponenților. De exemplu, luni acțiunile First Republic au scăzut cu 62%, în timp ce titlurile Western Alliance au scăzut cu 47% iar cele ale Comerica au pierdut 28%.

În ceea ce privește First Republic, o bancă regională cu sediul la San Francisco, Moody's susține că ponderea depozitelor care depășesc pragul garantat de autoritățile federale face profilul de finanțare al acestei bănci mai sensibil la eventuale retrageri rapide și mari ale deponenților. "Dacă s-ar confrunta vreodată cu o diminuare peste așteptări a depozitelor și rezervele de lichiditate s-ar dovedi insuficiente, banca ar putea fi nevoită să vândă active, cristalizând astfel pierderile nerealizate", susține Moody's.

Anterior, First Republic a informat că și-a consolidat și diversificat poziția financiară prin acces la lichidități suplimentare de la Rezerva Federală și JPMorgan Chase & Co.

viewscnt
Afla mai multe despre
moody's
banci