Vizita anulată a lui Trump la Copenhaga a costat poliția daneză 600.000 de dolari

Vizita anulată a lui Trump la Copenhaga a costat poliția daneză 600.000 de dolari
scris 10 sep 2019

Poliția daneză a cheltuit circa 4 milioane de coroane daneze (600.000 dolari) cu pregătirile pentru vizita lui Donald Trump la Copenhaga, pe care președintele american a anulat-o după ce autoritățile daneze au refuzat să discute vânzarea Groenlandei către SUA.

Suma include costurile cu anularea permisiilor pentru ofițeri și decontările pentru cazarea polițiștilor, potrivit publicației daneze Jyllands-Posten, citată de Bloomberg.

Trump avea programată o vizită oficială în Danemarca pentru perioada 2-3 septembrie, însă s-a răzgândit după ce premierul danez, Mette Frederiksen, i-a transmis că Groenlanda nu e de vânzare.

ANALIZĂ Finanțele au în plan cea mai redusă rezervă de valută, după ponderea în PIB, începând cel puțin din 2012. Îndatorarea netă a României ar urma să crească pentru prima dată din 2014 CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Finanțele au în plan cea mai redusă rezervă de valută, după ponderea în PIB, începând cel puțin din 2012. Îndatorarea netă a României ar urma să crească pentru prima dată din 2014

Luna trecută, Wall Street Journal a relatat că președintele american, un magnat în domeniul imobiliar înainte să intre în politică, s-a arătat în mai multe rânduri interesat de cumpărarea Groenlandei.

Informațiile au fost confirmate ulterior de Trump, care a catalogat o eventuală preluare a insulei drept “o mare tranzacție imobiliară”. 

viewscnt
Afla mai multe despre
donald trump
vizita danemarca
vizita anulata
groenlanda
cheltuieli