Miliardarul "vultur" Paul Singer, acționar la Fondul Proprietatea, cumpără o participație de 3 miliarde dolari la AT&T, care controlează indirect și Pro TV, și avansează un plan amplu de restructurare

Miliardarul "vultur" Paul Singer, acționar la Fondul Proprietatea, cumpără o participație de 3 miliarde dolari la AT&T, care controlează indirect și Pro TV, și avansează un plan amplu de restructurare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 sep 2019

Elliott Management, fond deținut de miliardarul Paul Singer, a achiziționat o participație în valoare de 3,2 miliarde de dolari la conglomeratul american AT&T și propune, într-o scrisoare adresată board-ului companiei, un plan amplu de restructurare a grupului de telecomunicații, cu scopul de a crește valoarea acțiunilor cu circa 50% în următorii 3 ani, până la minimum 60 de dolari/unitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Planul de restructurare al fondului condus de miliardarul Paul Singer presupune vânzarea mai multor active, inclusiv DirecTV, operațiunile wireless din Mexic și o parte din afacerile de telecomunicații fixe, potrivit Bloomberg. 

Fondurile Elliott sunt cunoscute pentru vânarea companiilor aflate în dificultate, Paul Singer fiind supranumit, din acest motiv "Vulturul".

Începerea școlii ridică afacerile din frizerii. Cei cu tunsori trăznite la începerea vacanței au venit acum să se tundă clasic CITEȘTE ȘI Începerea școlii ridică afacerile din frizerii. Cei cu tunsori trăznite la începerea vacanței au venit acum să se tundă clasic

Acțiunile AT&T au urcat cu circa 8% pre-market în urma anunțului făcut de fondul de investiții. După deschiderea ședinței de tranzacționare, acțiunile companiei sunt în urcare cu circa 3,7% față de vineri.

Planul Elliott presupune o tăiere agresivă a costurilor AT&T. Totodată, Elliott consideră că, în urma unei restructurări, acțiunile grupului ar putea ajunge la peste 60 de dolari/unitate până în 2021, fondul afirmând că AT&T este puternic subevaluată.

Grupul american AT&T a ajuns la un acord definitiv pentru preluarea Time Warner, tranzacție evaluată la 85,4 miliarde dolari. Conglomeratul media Time Warner a intrat, din 2009, în acționariatul Central European Media Enterprises (CME) care deține, în România, grupul Pro din care fac parte Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema și Sport.ro. Acordul dintre AT&T și Time Warner a fost finalizat în luna iunie.

"Deși au trecut aproape 600 de zile între semnarea tranzacției și încheierea acesteia (și peste un an de atunci), AT&T încă nu a venit cu o explicație stategică clară pentru care trebuie să dețină Time Warner", se arată în scrisoarea redatată de Elliott.

Grupul Elliott este și unul din acționarii Fondului Proprietatea, prin vehiculele financiare Manchester Securities Corp. și Beresford Energy, însă și-a redus drastic  participația care, pe vârful de la sfârșitul anului 2016, se ridica la aproximativ 21% din titlurile Fondului. În prezent, fondul miliardarului "vultur" Paul Singer mai deține doar circa 3% din acțiunile Fondului Proprietatea.

viewscnt
Afla mai multe despre
elliott
at&t
time warner
paul singer
restructurare at&t
fondul proprietatea