Musk acuză Twitter că încalcă termenii acordului de achiziție și atenționează că își rezervă dreptul de a rezilia acordul. Acțiunile scad

Musk acuză Twitter că încalcă termenii acordului de achiziție și atenționează că își rezervă dreptul de a rezilia acordul. Acțiunile scad
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 6 iun 2022

Elon Musk spune că Twitter își încalcă obligațiile refuzând să îi ofere informațiile pe care le-a cerut despre numărul de conturi false, miliardarul american precizând că își rezervă dreptul de a rezilia acordul de achiziție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Twitter au scăzut cu circa 4% în debutul tranzacțiilor luni, pe o piață în creștere cu până la 2%.

La jumătatea lunii aprilie, Musk s-a oferit să cumpere Twitter în schimbul sumei de 44 miliarde de dolari, ofertă acceptată de conducerea companiei. Luna trecută, însă, Musk a anunțat că suspendă achiziția, pentru a analiza informațiile companiei referitoare la numărul de conturi false de pe platforma de social media.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: S-a redus încrederea în toate segmentele pieței imobiliare, cu excepția celui de retail. Piața de case din SUA arată o încetinire puternică a vânzărilor

Directorul general al Twitter, Parag Agrawal, a declarat că numărul conturilor false reprezintă mai puțin de 5% din numărul total de utilizatori activi zilnic, cifră contestată de Musk, care a cerut acces la datele companiei pentru a verifica informațiile.

Într-un document trimis Comisiei pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC) luni, avocații lui Musk acuză Twitter că "se opune în mod activ și îi zădărnicește acestuia drepturile la informare", prin refuzul de a-i divulga informațiile cerute.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Apar tot mai multe prognoze care indică o extindere a crizei cipurilor. Abia în 2024 se va observa o situație mai bună

"Ultima ofertă a Twitter, de a furniza doar simple detalii suplimentare cu privire la propriile metodologii de măsurare, fie prin materiale scrise, fie prin explicații verbale, echivalează cu refuzul cererilor de date înaintate de domnul Musk", potrivit documentului, citat de Bloomberg și MarketWatch.

"Aceasta este o încălcare materială clară a obligațiilor Twitter în cadrul acordului de fuziune, iar domnul Musk își rezervă toate drepturile care decurg din aceasta, inclusiv dreptul de a nu finaliza tranzacția și de a rezilia acordul de fuziune", se precizează în document.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter
achizitie twitter
conturi false twitter
spam twitter