O nouă lovitură pe piața crypto: Hackerii au golit mii de portofele digitale Solana

O nouă lovitură pe piața crypto: Hackerii au golit mii de portofele digitale Solana
scris 4 aug 2022

O nouă lovitură pe piața crypto după ce hackerii au furat peste 5,2 milioane de dolari în monede digitale din aproape 8.000 de portofele electronice Solana, potrivit Bloomberg care citează Elliptic, o compania de analiză blockchain.

Totodată, conform companiei de securitate PeckShield, patru adrese de portofel digital Solana au „scurs” aproape 8 milioane de dolari de la victime, arată Startup Cafe.

Volumul de investiții în real estate a depășit 320 milioane euro în S1. Achiziția EXPO Business Park, anunțată de Profit.ro - cea mai mare tranzacție a anului până în prezent CITEȘTE ȘI Volumul de investiții în real estate a depășit 320 milioane euro în S1. Achiziția EXPO Business Park, anunțată de Profit.ro - cea mai mare tranzacție a anului până în prezent

Atacul a fost confirmat de Solana Status (n.r. un cont gestionat de Fundația Solana) pe Twitter, care a menționat că aproape 7.767 de portofele digitale au fost afectate, în timp ce compania Elliptic estimează că este vorba despre 7.936 de portofele electronice, notează CNBC.

Solana Status a menționat că atacul provocat de hackerii a căror identitate nu este cunoscută, a afectat mai multe portofele digitale, inclusiv Slope și Phantom.

Tokenul SOL, una dintre cele mai mari criptomonede după bitcoin și ether, a scăzut cu aproape 8% în primele două ore după ce atacul a fost detectat, conform datelor de pe CoinMarketCap, citate de CNBC.

„Cauza principală (n.r. a atacului) nu este clară încă. Se pare că se datorează unei probleme la software-ul portofelului, mai degrabă decât la blockchain-ul Solana în sine”, a spus Tom Robinson, co-fondator Elliptic.

La începutul acestei săptămâni hackerii au furat criptomonede în valoare de aproape 200 de milioane de dolari de startupul american Nomad, din domeniul crypto, care a lansat un instrument ce permite utilizatorilor să schimbe token-uri de la un blockchain la altul.

viewscnt
Afla mai multe despre
crypto
solana