Orange poate rămâne fără actualul CEO săptămâna viitoare. Șeful companiei așteaptă verdictul într-un proces de fraudă

Orange poate rămâne fără actualul CEO săptămâna viitoare. Șeful companiei așteaptă verdictul într-un proces de fraudă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 iul 2019

Actualul CEO al gigantului telecom francez Orange, Stephane Richard, riscă să își piardă funcția săptămâna viitoare, când este așteptat verdictul instanței într-un proces, vechi de un deceniu, care vizează acuzații de fraudă în valoare 400 milioane de euro, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O instanță din Paris urmează să decidă pe 9 iulie dacă actualul CEO al Orange l-a ajutat pe omul de afaceri Bernard Tapie să înșele statul francez cu circa 403 milioane euro în 2008, când lucra pentru Christine Lagarde, la acel moment ministrul de Finanțe. Directorul Orange ar putea primi ajunge la închisoare pentru 18 luni.

Piața muncii din SUA își revine surprinzător. Următoarea mutare a Fed, incertă CITEȘTE ȘI Piața muncii din SUA își revine surprinzător. Următoarea mutare a Fed, incertă

Cazul, cunoscut și ca “Afacerea Tapie“, vizează un proces de arbitraj, anulat în 2015 de Curtea de Apel din Paris, în urma căruia  Bernard Tapie a încasat 403 miliarde de euro de la statul francez, fiind condamnat ulterior să restituie suma. Și Christine Lagarde, nominalizată recent la conducerea Băncii Centrale Europene, a fost găsită vinovată de neglijență în serviciu cu privire la arbitrajul decis în favoarea lui Bernard Tapie. 

Board-ul Orange nu a numit un director interimar pe durata procesului, dar a transmis, în luna decembrie, că directorii adjuncți Ramon Fernandez și Gervais Pellissier au „aceeași putere” ca șeful lor.

Ministrul francez de Finanțe Bruno Le Maire a declarat, anul trecut, că Richard Stephane va fi nevoit să demisioneze dacă va fi găsit vinovat. Statul francez controlează circa 23% din Orange.

Luna trecută. actualul CEO al Organge a declarat că va contesta decizia dacă va fi găsit vinovat, dar nu va lupta să își păstreze funcția.

viewscnt
Afla mai multe despre
stephane richard
ornage
sef orange
director orage
proces orange
arbitraj tapie
tapie
lagarde