Piața de energie are nevoie de iarnă însă încălzirea globală o face să dispară

Piața de energie are nevoie de iarnă însă încălzirea globală o face să dispară
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2020

Înainte de epidemia de coronavirus, industria energetică mondială se confrunta cu o altă amenințare: cea mai caldă iarnă din istorie, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Iarna din Rusia a fost atât de temperată încât a fost nevoie ca zăpada să fie adusă cu camionul în Moscova pentru sărbătorile de Anul Nou. În Japonia, concursurile de ski au fost anulate iar organizatorii Festivalului zăpezii din Sapporo au fost nevoiți să împrumute zăpadă, scrie Agerpres.

Pentru piața mondială a energiei este vorba de un dezastru iar pe măsurile temperaturile continuă să crească producătorii de energie, traderii și guvernele se vor confrunta cu o problemă care va dura mult după ce efectele epidemiei de coronavirus vor dispărea.

ANRE sfătuiește consumatorii casnici de energie să compare ofertele mai multor furnizori, înainte de a încheia un contract CITEȘTE ȘI ANRE sfătuiește consumatorii casnici de energie să compare ofertele mai multor furnizori, înainte de a încheia un contract

Industria energiei se bazează pe temperaturile scăzute din emisfera nordică pentru creșterea cererii de petrol și gaze care să încălzească locuințele și spațiile de lucru în cele mai avansate economii ale lumii.

Gary Ross, fondatorul firmei de consultanță PIRA Energy, susține că în luna ianuarie temperaturile ridicate au provocat o diminuare cu aproximativ 800.000 de barili pe zi a cererii mondiale de petrol. Este o cantitate echivalentă cu întregul consum al Turciei. Piața gazelor naturale a suferit o pierdere similară.

Luna trecută a fost cea mai caldă lună ianuarie înregistrată vreodată în Europa. Serviciul Copernicus privind schimbările climatice susține că temperaturile la suprafață au fost cu 3,1 grade Celsius peste medie.

Regiunea Europei de Nord a resimțit acest lucru în mod deosebit, în condițiile în care în unele zone din Norvegia și până în Rusia temperaturile au fost cu șase grade peste media înregistrată în 1981-2010 în lunile ianuarie. Temperaturile din Tokyo au atins pragul înghețului abia în data de 6 februarie, cel mai târziu până acum.

Prețurile la gaze naturale s-au prăbușit la nivel global pe măsură ce temperaturile ridicate au redus nevoie de încălzire. Cotațiile futures în SUA sunt la cel mai scăzut nivel pentru acest an de după 1990. De asemenea, pe piața din Asia, prețurile spot la gaze naturale lichefiate au atins un minim istoric pe măsură ce cererea primilor trei importatori mondiali (Japonia, Coreea de Sud și China) s-a redus.

Nu doar piețele au de suferit de pe urma acestor evoluții ci și finanțele guvernelor. De exemplu, Rusia se bazează pe veniturile companiilor de petrol și gaze pentru aproximativ 40% din veniturile sale la buget.

viewscnt
Afla mai multe despre
iarna
energie
caldura